Şırnak'ın Silopi ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya (42) Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Çolaklı köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından dün Osmaniye'ye gönderilen Kaya'nın naaşı gece Bahçe Devlet Hastanesi Morguna kondu. Sabah buradan alınan şehidin naşı Çolaklı Köyündeki baba ocağına getirildi. Burada son kez aile fertleriyle vedalaştırılan Kaya'nın al bayrağa sarılı tabutu köy meydanına götürülerek musalla taşına kondu.

Askerlerin omzunda taşınan babasının tabutunu biran olsun bırakmayan şehit oğlu 16 yaşındaki Kadir, metanetli duruşuyla göğüs kabarttı. Babasının tabutuna son kez sarılan şehidin 12 yaşındaki kızı Betül ise gözyaşları dökerek ağıtlar yaktı. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende elindeki oyuncak bebeğiyle babasının tabutu başına getirilen 2 yaşındaki Serra'nın gözyaşları ise yürekleri dağladı.

Törende vakur duruş sergileyen şehit babası Kadir Kaya'ya ise yakınları ve devlet erkanı başsağlığı dileyerek metanet dileklerini ilettiler. Törende Kaya'nın tabutu başında bekleyen ve gözyaşları alınlarından akan terlere karışan Mehmetçiklerin yüzünü ise komutanları sildi. Törende görevli komutan eline aldığı peçetelerle sık sık askerlerin gözlerini ve yüzlerini silerek askerlerin şehide son görevlerini daha rahat ifa etmelerini sağladı.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya, köy meydanda öğle namazına müteakip Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından askeri bandonun çaldığı cenaze marşı ve vatandaşların tekbirler sesleri eşliğinde köy mezarlığında ebediyete uğurlandı.

Törene Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Özkan, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri ve idari erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kaya'nın 19 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve emekliliğine bir yıl kaldığı bildirildi. Kaya'nın mesleğindeki son bir yılını ailesiyle geçirmek için eşi Sevgi ve çocukları 16 yaşındaki Kadir, 12 yaşındaki Betül ve 2 yaşındaki Serra'yı yanına aldırdığı öğrenildi.

ŞEHİT ER ÖZTÜRK'ÜN CENAZESİ BABA OCAĞINDA

Öte taraftan şehit düşen Piyade Er Adnan Öztürk'ün naaşı memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Terhisine 90 gün şehit olan Piyade Er Adnan Öztürk'ün tabutu ilk olarak baba ocağına getirildi. Mahallesinde Türk bayraklarıyla karşılanan şehit er Öztürk'ün tabutu daha sonra da cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye götürüldü. Şehidin yakınları, Türk bayrağıyla sarılı tabuta sarılarak 'vatan sağolsun' dediler. Eşini 13 yıl önce kalp krizinden kaybettikten sonra iki çocuğuna sarılarak yaşama tutunan anne Fatma Öztürk, cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin kardeşi Kemal Öztürk ise yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Milletvekilleri, Gaziantep 5 Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanları ve temsilcileri, askeri erkan ve şehit yakınlarının saf tuttuğu cenaze namazını İl Müftüsü Ahmet Bulut kıldırdı. Okunan duaların ardından Öztürk'ün naaşı kortej eşliğinde Yeşilkent Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.


Kaynak: İHA