"Ergenekon" ve "Balyoz Planı" davalarının görüldüğü, KCK davasına da ev sahipliği yapacak olan Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında kamulaştırılan arazide yeni bir duruşma salonu yapılması için çalışmalara başlandı.

Bu kapsamda cezaevinin ana girişinin karşısında bulunan arazi kamulaştırıldı. Bu alanda yapılacak olan büyük bir duruşma salonu için de iş makineleri çalışmaya başladı.

Türkiye'nin en büyük duruşma salonunun yer alacağı yeni binada mahkeme heyeti, savcılar için odalar, baro ve basın odası, yemekhane, kafeterya ve otopark da bulunacak.

Bu binanın yetişmesi durumunda KCK davasının da yeni duruşma salonunda görüleceği öğrenildi.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında açılan birinci "Ergenekon" davasının ilk duruşması, 20 Ekim 2008'de cezaevi içindeki salonda başlamış, yeni davaların açılması üzerine cezaevi bitişiğinde spor salonu olarak planlanan alana 750 kişilik duruşma salonunu yapılmıştı.

Bu salonlarda halen "Balyoz Planı" davası, birinci ve ikinci "Ergenekon" davaları ile "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davaları görülürken, geniş kapsamlı yeni davaların açılması üzerine bu salonlar yetersiz kalmış ve daha büyük bir salonun yapımı gündeme gelmişti.