DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki bir lastik fabrikasındaki sendika temsilciliğinde işçilerle görüşürken, iddiaya göre tartıştığı bir işçi belindeki tabancasını alıp kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan Abdullah Karacan hastanede yaşamını yitirirken, yaralanan 2 sendikacı ise tedavi altına alındı. Kaçmaya çalışan işçi ise yakalanarak gözaltına alındı.

Olay saat 12.00 sıralarında, Arifiye ilçesinde bulunan Good Year lastik fabrikasının bahçesindeki sendika temsilciliğinde meydana geldi. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan fabrikanın bahçesindeki sendika temsilciliğine geldi. Abdullah Karacan burada fabrikada çalışan işçilerin sorunlarını dinledi. Bu sırada Sedat Uzunlar (33) isimli işçi görüşmeye çağırıldı. İddiaya göre, fabrikadaki çalıştığı kısımdaki yeri değiştirilmek istenen Sedat Uzunlar, Abdullah Karacan ile görüştüğü sırada tartışmaya başladı.

Sedat Uzunlar, Abdullah Karacan'ın belinde bulunan tabancayı alarak ardı ardına ateşledi. Silah seslerini duyanlar polise ve 112 Acile haber verdi. Bu sırada Sedat Uzunlar olay yerinden kaçtı. Abdullah Karacan, yanında bulunan iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar ağır yaralanırken, Lastik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mustafa Sipahi ise hafif yaralandı.

112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdullah Karacan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Sedat Uzunlar ise ticari taksi ile kaçmak isterken polis ekipleri tarafından yolun kesilip aracın durdurulması sonucu yakalandı. Sedat Uzunlar gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Başsavcılık'tan açıklama

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın yaşamını yitirdiği, 2 kişinin de yaralandığı saldırının gerçekleştirildiği lastik fabrikasındaki sendika temsilciliğinde inceleme yaptı. Sendika temsilciliğinin içindeki ve çevresindeki kamera kayıtlarına el koyulduğu öğrenildi. Başsavcı Dursun, fabrikadan ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sakarya ilimizde, saat 12.00 sularında böyle bir olayın meydana gelmesi, bizi son derece derinden üzmüştür. Olayla ilgili olarak 2 cumhuriyet savcısı tarafımdan görevlendirildi. Ben de refakat ediyorum. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor, inceleniyor, soruşturuluyor. Vuran şahıs, silahıyla beraber kaçarken, şu an elimizde. Onun sorgusu devam ediyor. Vurulan şahıs Abdullah Karacan Bey, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor. Olaya Cumhuriyet Başsavcılığı'mıza intikal ettiği andan itibaren biz olayın üzerindeyiz. Gerekli araştırmalar titizlikle hassasiyetle yapılıyor" dedi.

İzmit'te defnedilecek

Öte yandan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın cansız bedeni, Sakarya Eğitim ve Araştırması Hastanesi'nden alınarak, otopsi merkezine götürüldü. 4 çocuk babası Karacan'ın cenazesinin, yarın İzmit'te toprağa verileceği belirtildi.