VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde, dün akşam Ziraat Bankası Şubesi'ni soymaya kalkışan temizlik görevlisi Mehmet Sıddık Aladağ'ın, bıçaklayarak aldığı güvenlik görevlisinin tabancasını alıp, yıllardır birlikte çalıştığı personeli vurmak isteği ancak silahın ateş almadığı ortaya çıktı. Paniğe kapılan ve üzerine atlayan 1 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Aladağ'ın elinden tabanca alınırken, devreye giren polis onu etkisiz hale getirildi. Soygunu planladığı belirlenen Aladağ"ın bankanın güvenlik sisteminin olmamasından dolayı rahat davrandığı da ortaya çıktı.

Çaldıran'da dün akşam saatlerinde, Ziraat Bankası Şubesi'nin temizlik görevlisi 28 yaşındaki Mehmet Sıdık Aladağ'ın çalıştığı bankayı soyma girişimi, 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı. Polisin yakalayıp gözaltına aldığı Aladağ'ın soygun planını daha önceden yaptığı ortaya çıktı. Buna göre olay şöyle gelişti: Aladağ, soygun yapacağı günün sabahı yanında getirdiği ipleri, koli bandını ve bıçağı, çay ocağında saklayarak akşamı bekledi. Mesai bitiminden sonra kepenklerin kapatılmasıyla Aladağ, soygun planını devreye soktu. İlk olarak elektriklerin kesilmesiyle devreye girecek jeneratörün şartellerini indirdi. Soygundan kısa süre önce elektriklerin kesilmesinden sonra jeneratör devreye girmeyince bankanın güvenlik görevlisi Önder Yılmaz, jeneratörü çalıştırmak için arka tarafa geçti. Bu sırada kendisini takip eden temizlikçi Aladağ, bıçakla etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisi Yılmaz'ın tabancasını aldı.

SİLAHI ATEŞ ALMADI

Aladağ, silahla birlikte içeri girip banka müdürünün başına tabancayı dayayıp soygun yapacağını söyledi. Daha sonra beraberinde getirdiği ip ve bantları bankanın geçici temizlik görevlisi Ufuk Algın'a vererek, personelin ellerini bağlayıp ağızlarını bantlamasını istedi. Polisin etrafını sardığını fark eden Aladağ, yanında bulunan Adana nüfusuna kayıtlı Ufuk Algın'ı, “En güvendiğim sendin. Neden ihbar ettin?” diyerek defalarca bıçakladı. Daha sonra banka müdürü ile 1'i kadın 2 personeli de yanına alarak paraların bulunduğu odaya götüren Aladağ, paraların poşete doldurulmasını istedi. Bu sırada kaçamayacağını anlayan ve silahı banka müdürünün başına dayayan Aladağ, tetiğini çektiği tabancanın ateş almadığını görünce paniğe kapıldı. Bundan faydalanan banka müdürü ve personel, Aladağ'ın eline vurarak tabancayı alınca dışarda operasyon için hazırlanan polis içeri girip Aladağ'ı etkisiz hale getirdi.

Olayda hayatını kaybeden Algın'ın yeni evli olduğu ve bir köyde öğretmenlik yapan eşi Arzu Algın'ın 7 aylık hamile olduğu belirtildi.

KASADA 800 BİN TL VARDI

Yaklaşık 45 dakika süren soygun girişiminde Aladağ'ın bankada bulunan 800 bin TL'yi alıp kaçacağı belirtildi. Soygunu gerçekleştirmeye çalışan Aladağ'ın Çaldıran Emniyet Amirliği'ndeki sorgusu sürerken, Van'daki çeşitli hastanelerde tedavi altında bulunan yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu arada olayda hayatını kaybeden Ufuk Algın'ın cenazesinin toprağa verilmesi için memleketi Adana'ya gönderileceği belirtildi.

ÇARKIFELEK PROĞRAMINDA OTOMOBİL KAZANMIŞTI

Banka soygun girişiminde bulunan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Sıddık Aladağ'ın geçen yıl, bir TV kanalında Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek programına katılarak buradan bir otomobil kazandığı da ortaya çıktı. Ancak, Aladağ'ın bu otomobili henüz alamadığı belirtildi./milliyet