Hatay'da gizli bir evde Özgür Suriye Ordusu'nun sözcüsü ve Yüksek Askeri Şura Genel Sekreteri Yüzbaşı Ammar Alwavi, CNN Türk'ten Ahu Özyurt'a konuştu. İşte Özyurt'un yazısı:

"Bu rejimin insani de ahlaki de askeri de hiçbir dayanağı kalmadı. Sadece kendisini destekleyen birkaç ülkeye güveniyor." diyerek başladı sözlerine.

Türk Hükümetine, Cumhurbaşkanı Gül'e Başbakan Erdoğan'a ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na sık sık teşekkür etti.

Alwavi, "Siz de libya gibi parçalanma noktasına gelirseniz.. Lübnan gibi iç savaşa sürüklenirseniz ne olacak?" diye sorduk.. Yanıtı ilginç oldu:

"Bakın, Libya hala tek parça..Suriye de tek ülke olarak kalacak. Rejim bu devrim başladığında mezhep savaşını kışkırttı ama Suriye halkı hiçbir şekilde bu tuzağa düşmedi. Suriye halkı iyi eğitimlidir. Lübnan'daki çatışmayı da yıllarca Esad rejimi körüklemişti taraflara silah vererek. Kimse endişe etmesin Suriye bölünmez"

Yuzbaşı Alwavi, Türkiye dahil kimsenin özgür suriye ordusuna silah vermediğini söyledi ve ekledi "Zaten verseydiniz, bu rejim çoktan yıkılmış olurdu" dedi.

Ordularının gücünü "50-60 bin kişilik disiplinli ve eğitimli bir orduyuz, her etnik ve dini kökenden insan var. Ama ağır silahımız yok, hafif silahlıyız" diyerek anlattı. "En büyük eksiğimiz bu.. Ve Tek komutanımız var.. Albay Riyad Esad." Dedi.

Yüzbaşı Alwavi, 2 Nisan'da İstanbul'da yapılacak olan toplantıyı önemsiyor ama zamanın da daraldığına dikkat çekti.."Türkiye siyasi muhalefete çok destek verdi. Minnettarız. Ama biz artık insani yardım, gıda ilaç vs konuları konuşulmasın istiyoruz. Diplomatik çabalar sonuç vermiyor. Sn. Davutoğlu, Beşar Esad'ı uyarmıştı. "Kanla başlarsan kanla bitirirsin". Dinlemedi onu.. Şimdi biz de artık konuşma bitsin istiyoruz. Askeri çözüm harıç hiçbir yolumuz kalmadı. Silah verilmesini istiyoruz."

Hama doğumlu, Halep'de görev yapan ve Ebabil ordusunun eski komutanı, yüzbaşı Alwavi artık Özgür Suriye Ordusunda... Yeni armasını taşıdığı üniforma ile "Yakında Suriye'de görüşeceğiz" diyerek vedalaştı.