Şırnak Jandarma Komutanlığı'ndan 1991 yılında çalınan G-3 piyade tüfeği, Diyarbakır'da Ağustos 2010'da öldürülen Aziz Aktaş'ın faillerini yakalamak için düzenlenen operasyonda bir çiftlik evinin bahçesinde gömülü buldu. Diyarbakır polisi Yenişehir İlçesi Çarıklı beldesinde 4 eve düzenlediği operasyonda uzun namlulu silahlar ile tabanca ve süngü ele geçirdi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çınar ilçesinde Ağustos 2010'da öldürülen Aziz Aktaş'ın katil zanlılarının yerini tespit etti. Saldırganların yeniden kanlılarına saldıracağı bilgisini de alan polis, Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Çarıklı beldesine 4 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona özel hareket timleri de katılırken, Aktaş'ın katilin yakalandığı çiftlik evinde silahların bulunması için kazı çalışması yapıldı. Çiftlik evinin bahçesinde yapılan kazıda, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'ndan çalınan G-3 marka piyade tüfeği bulundu. Soruşturmayı derinleştiren polis evlerde 2 kaleşnikof marka tüfek, 2 pompalı av tüfeği ve 1 tabanca, süngü ile 4 adet kaleşnikof seyyar dipçiği ele geçirildi.

Ele geçirilen G-3 marka piyade tüfeğinin 13 Eylül 1991'de Şırnak Jandarma Alay Komutanlığı'ndan çalınan silah olduğu tespit edildi. Bu arada soruşturma sürerken, ele geçirilen silahlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda incelemeye alındı.