BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Abu Dhabi'de faaliyet gösteren bir şirkette itfaiyeci olarak çalışan 4 Türk gencinin, Türkiye'deki ailelerine sürpriz ziyaret isteği acı sonlandı. Yıllık izinlerine, ailelerine bildidikleri tarihten 2 gün önce çıkan 4 arkadaşın, Türkiye'ye dönmek üzere havaalanına gitmek için bindikleri otomobil yolda takla attı. Kazada Mustafa Gökmen, Emre Özer, Cemal Tarık İpçioğlu yaşamını yitirirken, arkadaşları Yusuf Tunç ağır yaralandı. Gençlerden Emre Özer'in annesi İsmet Bardak, 7 Temmuz'da meydana gelen kazanın yetkililerce kendilerine haber verilmediğini, oğlunun cenazesinin ise geçen cuma günü gönderildiğini belirterek “Oğlumu izne beklerken tabutuna sarıldım. Ama valizlerini dahi göndermediler. Sadece kol saati geldi” diyerek yaşadıklarına isyan etti.

İzmirli Emre Özer (24), geçen yıl 15 Haziran'da çocukluk arkadaşı Mustafa Gökmen'le (24) birlikte çalışmak için Abu Dhabi'ye gitti. Bir Alman firmasında itfaiyeci olarak çalışmaya başlayan Özer ve Gökmen, aynı yerde çalışan Cemal Tarık İpçioğlu (25) ve Yusuf Tunç (25) ile birlikte geçen ay yıllık izne çıkmaya karar verdi. Türkiye'deki ailelerine 9 Temmuz'da geleceklerini haber veren gençler, koşullar uygun olunca iki gün önce gelerek sürpriz yapmak istedi. 4 genç, 7 Temmuz günü havaalanına gitmek üzere otomobille yola çıktı. Gençlerden birinin kullandığı otomobil, havaalanı yolunda takla attı. Kazada Mustafa Gökmen, Emre Özer, Cemal Tarık İpçioğlu yaşamını yitirirken, Yusuf Tunç ağır yaralandı.


CENAZE 24 GÜN SONRA GELDİ
Oğlu Emre Özer'e kavuşacak olmanın heyecanını yaşarken ölüm haberiyle yıkılan anne 47 yaşındaki İsmet Bardak şunları anlattı: “Oğlum, geçen yıl arkadaşıyla birlikte Abu Dhabi'ye çalışmaya gitti. Geçen ay, yıllık izne geleceklerini haber verdi. Uçağa binip gelmek için havaalanına giderken kaza yapmışlar. Oğlum ve iki arkadaşı kazada ölmüş. Ne işyeri, ne Dubai Konsolosluğu ne de Türk Konsolosluğu kazayı bize bildirdi. Çocuklarımız izne gelmeyince araştırmamız sonucu kazadan haberdar olduk. Kendi çabalarımızla Dubai Konsolosluğu'na ulaştık ama yardımcı olan olmadı. Orada tutulan Türk avukatın geçerli olmadığı, çocuklarımızın haklarının olmadığı bilgisi bize ulaştı. Çocukların alkollü olduklarını söylediler. Bu ülke şeriat ülkesiyse, alkolün ne işi var onu da anlamış değilim.” "HAKLARI BIRAKILMASIN" Oğlunun cenazesinin ise 31 Temmuz Cuma günü geldiğini, eşya olarak da sadece kol saatinin gönderildiğini anlatan anne İsmet Bardak, “Oğlumun valizlerini dahi göndermediler. Bu çocukların ceplerinde paraları, herşeyleri vardı. Bu çocukların haklarını yiyorlar” dedi. Çocuğunun fotoğrafına sarılıp öpen anne Bardak “Çocuğumun kendisine sarılacakken tabutuna sarıldım. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Türk halkına, Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum, bu çocukların hakkını bırakmayalım” diye konuştu.