Şikeye ağır cezalar getiren Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası ile ilgili tartışmalar sürerken yasanın mimarı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü gündeme oturacak açıklamalar yaptı. BUGÜN'e konuşanKöylü, cezaların indirilmesinin yanlış olduğunu savundu. 
 
Akılları başlarına geldi 
 
Yasayı hazırlayan komisyonda yer alan Köylü, kanunuMeclis'e gelmeden önce Federasyon veGençlik ve SporGenelMüdürlüğü yetkilileri ile toplantılar yaparak hazırladıklarını belirterek, “Şikeye verilen cezaları taslağa koyarken belki Federasyon yetkilileri daha fazla ceza bile istemiş olabilir. Tamhatırlamıyorumama cezalara itiraz etmediklerini biliyorum.Örneğin, sporda şiddet ile ilgili cezaların yüksek olmasını istediler ancak biz bunları tırpanladık" diye konuştu. 
 
Şike suçunun rüşvet ve dolandırıcılık suçu gibi olduğunu vurgulayanKöylü, "Rüşvet ve dolandırıcılıkta karşı taraf zarar görür. Şikede zarar görenler daha fazladır. Aleyhine şike yapılan takımların yanında taraftarları da zarar görmektedir. Ayrıca Spor Toto, İddaa ve bahis oynayanlar da zarar görmektedir. Bu zararlar göz önüne alındığında şikeye verilen cezalar ceza hukuku açısından fazla değildir. Şikeye verilen cezaların yüksek olmasına itiraz etmeyenlerin şimdi akılları başlarına geldi. Ama şike soruşturmasının başlamasının ardından bu cezaların indirilmesini doğru bulmuyorum. Cezaların indirilmesi şikenin önünü açar" ifadelearini kullandı. 
 
Cezalar indirilmeli 
 
"Ben cezaların indirilmesine karşıyım" diyerek şahsi görüşünü açıklayanKastamonu MilletvekiliKöylü, buna rağmenMeclis'e bir kanun getirilmesi veMeclis tarafından bu kanunun benimsenmesi durumunda cezaların indirilebileceğini dile getirdi.
 
Bilal ÇETİN- BUGÜN