A.Gücü maçı farklı bitince de yarısını geri istedi. Polis Yenice'de kalan 100 bin doları tutanağa geçirdi
 
Şike soruşturması kasamında ifadesi alınan zanlılardan birisi olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski masörü Mehmet Yenice'nin Fenerbahçe-Ankaragücü karşılaşması öncesinde başkent ekibinin futbolcularına para dağıtan isim olduğu iddia edildi. İddiaya göre olaylar zinciri şöyle gelişti:
 
PARANIN KAYNAĞI İLHAN EKŞİOĞLU!
 
Fenerbahçeli yöneticilerden İlhan Yüksel Ekşioğlu ile toplantı yapmak için maçtan iki gün önce Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'ne gelen Mehmet Yenice aynı gün Ankara'ya geri döndü.
 
Mehmet Yenice'nin İstanbul'a geliş ve gidiş anı Organize Polisi tarafından görüntülendi.
 
Dereağzı Tesisleri'ndeki bu görüşmeye Cemil Turan ve Yavuz Ağırgöl de katıldı. 6-0 Fenerbahçe lehine biten maç öncesi teşvik primi amacıyla yüzbin dolarlar havalarda uçuştu.
 
200 BİN DOLAR DAĞITMIŞ
 
İddiaya göre maç öncesi İlhan Yüksel Ekşioğlu tarafından 400 bin dolar temin edildi. 400 bin doların 300 bin doları Mehmet Yenice'ye, 100 bin doları ise Yavuz Ağırgöl'e verildi. Karşılaşma farklı bitince Ekşioğlu, Yenice'yi arayarak paranın akıbetini sordu ve yarısını geri istedi. Yenice de 200 bin doları dağıttığını kalanını getireceğini söyledi.
 
"GANYANDAN KAZANDIM"
 
Yenice, 17 Mayıs'ta Dereağzı'na giderken Pendik'te trafik kontrolü için durduruldu. Ekşioğlu'na götürdüğü 100 bin dolar aracının bagajındaki sarı çizgili poşetin içinde bulundu. Yenice bu parayı polislere "Cemil Turan ile birlikte ev alacağım. Şimdi onun yanına gidiyorum" diyerek açıkladı. Ancak trafik ekibinin yanındaki organize şubeye bağlı polis bu ifadeyi tutanağa geçirdi. Şike sorgusu sırasında Mehmet Yenice'ye bu para tekrar soruldu. Tutanaktan habersiz olan Yenice "Ganyandan kazandım" dedi. Tutanak önüne konunca da susma hakkını kullandığı iddia edildi.
 
takvim