Milliler’in hocası, “Futbolda Türkiye’nin imajının ne kadar kötü olduğunu Brezilya’daki Dünya Kupası kura çekimlerinde bizzat gördüm. Şike beni de olumsuz etkiliyor” dedi.  
 
ESTONYA ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım’ın Teknik Direktörü Guus Hiddink, şike iddialarının Türk futbolunu olumsuz etkilediğini söyledi.
 
Ay-Yıldızlılar’ın hocası, Hollanda’nın yüksek tirajlı gazetesi Telegraaf’taki köşe yazısında şike skandalının Türk futbolunun imajını nasıl zedelediğine, 2014 Dünya Kupası kura çekimleri için bulunduğu Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde bizzat şahit olduğuna dikkati çekti.
 
Yaşanan tartışmaların kendisini üzdüğünü ifade eden Hiddink, “Sanıkların hiçbirinin suçu kanıtlanmamasına rağmen, iddialar bile Türk futboluna olumsuz  yönde etkide bulundu’’ diye yazdı.
 
Şike iddialarının Türk Milli Takımı’na büyük sorumluluklar yüklediğini de ileri sürerek, futbolcularıyla birlikte alacakları sonuçların ve başarıların taraftarları olumlu yönde etkileyeceğine işaret eden Guus Hiddink, ‘’Futbolcularımı bu yönde motive ediyorum’’ şeklinde ifadeler kullanıp, şu  değerlendirmede bulundu:
 
“Bu zor dönemde futbolcuların uluslararası alanda alacakları başarılar, taraftarları da rahatlatacaktır. Ben futbolcularımı bu yönde motive etmeye  çalışıyorum. A Milli Takım aday kadrosunda yer alan oyunculardan hiç birisinin adının şike tartışmalarına karışmamış olması avantaj. Estonya ile hazırlık karşılaşması yapacağız. Ardından  oynayacağımız Kazakistan ve Avusturya maçlarından mutlaka galibiyetle ayrılmamız lazım.’’
 
Milliler hazırlıkları moralli sürdürüyor
 
EYLÜL ayı başında Euro 2012 elemelerinde Kazakistan ve Avusturya ile karşılaşacak A Milli Takım, 10 Ağustos’ta Estonya ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını sürdürdü. Fiyapı İnönü Stadı’nda Teknik Direktör Guus Hiddink yönetiminde gerçekleştirilen dünkü idmanın ilk bölümünde milliler, dar alanda kısa pas çalışması yapıp, kanat organizasyonları üzerinde durdu. Daha sonra 3 gruba ayrılan Milli Takım, yarı sahada çift kale maç oynadı. Hollandalı teknik adamın, futbolculara sık sık uyarılarda bulunduğu ve hava toplarında savunma oyuncularıyla özel ilgilendiği gözlerden kaçmadı.
 
Sinan Bolat kampa bugün dahil olacak
 
ESTONYA sınavına hazırlanan A Milli Takım’ın ilk çalışmasında yer almayan özel izinli Emre Belözoğlu ile takımlarının maçları yüzünden gelemeyen  M.Topal Mehmet Ekici, Tunay Torun ve Gökhan Töre dünkü idmana çıktı. Kaleci Sinan Bolat ise kampa bugün dahil olacak. Bu arada İdari Koordinatör Okan Buruk, Milli Takım’a çağırılan ancak tercihini Almanya’dan yana kullanıp gelmeyen İlkay Gündoğan’ın tercihine saygı duymak gerektiğini belirtti.
 
Ümit Milli Takım Belçika yolcusu
 
ÜMİT Milli Futbol Takımı, Belçika ile 9 Ağustos Salı günü deplasmanda yapacağı özel maç için bugün bu ülkeye gidecek. Çalışmalarını sürdüren ve dün akşam gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan Ay-Yıldızlı kafile, bugün saat 14.00’te uçakla Brüksel’e hareket edecek. Ümit Milliler, 9 Ağustos Salı günü TSİ 20.00’de Oh Lueven Stadı’nda Belçika ile karşı karşıya gelecek. Teknik Direktör Raşit Çetiner, “Belçika maçı bizim için iyi bir test olacak” ifadesini kullandı. 
 
Hiddink, Türkiye’yi grup birincisi yapar
 
HOLLANDA’DA  3 sezon çalışan G.Birliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Türkiye’nin 2014 Dünya Kupası elemelerinde D Grubu’nu Hollanda’nın önünde, ilk sırada tamamlayabileceğini savundu. Çapa, “Genç kadromuzun, Hiddink’in de katkılarıyla başarılı olacağına inanıyorum. Hollanda ise 10 yıldır, 25 futbolcuyla oynuyor. Bu kadronun elemeler boyunca korunamayacağını düşünüyorum’’ dedi. PSV’de bir dönem Hiddink’le çalışan Türk antrenör, “Güney Kore, Avustralya ve Rusya milli takımlarında yaptıkları ortada. Hiddink’e güvenmeliyiz. Türk futbolunun ondan alacağı çok şey var. Artık Türk futbolunu tanıyor” ifadelerini kullandı.