TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 'kozmik oda'ya saklanan belgelerin Etik Kurul tarafından incelenmesi sonrasında kararın birkaç gün içinde verileceğini söyledi.
 
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin 4 klasör belge Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderildi. TFF'ye gönderilen belgeler öncelikle güvenlik önlemleri altında İstanbul Emniyeti'ne getirilerek burada çoğaltıldı.
 
Kopyası alınan 'şike belgeleri' daha sonra İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından incelenerek TFF'ye sunulmak üzere hazırlanan 'seçme belgeler'in 4 klasör hacminde olduğu öğrenildi. Savcı Karaali'nin uygun gördüğü 4 klasör belge TFF'de özenle hazırlanan 'kozmik oda'da tutuluyor.
 
BELGELERİ ETİK KURUL İNCELEYECEK
 
Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyeleri Savcı Hakan Karaali tarafından gönderilen 'seçme belgeleri' özel bir odada inceleyecek. Bunun için federasyon binasında yüksek güvenlikli bir 'kozmik oda' hazırlandı. Kamera sistemi olan, parmak izi ile giriş çıkış yapılacak odadaki bütün işlemler kayıt altına alınacak. 
 
Dışarıdan izlenmesi 'imkansız' olarak nitelenen kozmik odadaki 4 klasörlük belgeyi TFF Etik Kurulu üyeleri inceleyecek. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 31 Temmuz'da oynanacak Süper Kupa Finali ileri bir tarihe ertelenmiş; ayrıca, Süper Lig ve Bank Asya Ligi'nin ertelenip ertelenmeyeceğine belgelerin incelenmesinin ardından karar verileceği açıklanmıştı.
 
KARAR BİRKAÇ GÜN İÇİNDE
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili belgelerin kendilerine iletilmesinin ardından ilk açıklamasını yaparken, ligin başlama takvimine en kısa sürede karar vermek istediklerini vurguladı. İstinye'de bulunan TFF binasına girişte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Aydınlar, ligin başlama takvimiyle ilgili konuyu uzatmak istemediklerini aktararak, "Bu hafta sonu mümkünse, değilse önümüzdeki hafta başında, liglere başlayacağımız tarihe karar vermek istiyoruz. Mevcut takvimde mi başlanacak, yoksa erteleme mi olacak, bunu netleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
TFF'ye iletilen belgelerle ilgili uygulanacak prosedüre değinen Aydınlar, 5 kişilik TFF Etik Kurulu'nun belgeler üzerinde çalışacağını anlatırken, şunları söyledi: "Belgeleri Etik Kurulu inceleyecek ve inceledikten sonra bir rapor verecek. 'Burada şike vardır, teşvik primi vardır veya yoktur' diyecek. Biz de Etik Kurulu'nun raporuna göre karar vereceğiz. Ne kadar belge geldi bilmiyorum. Biz hukukçu arkadaşlarımızla ve Etik Kurulu üyelerimizle görüşeceğiz. Bize bir süre verebilirlerse, ona göre karar verebiliriz. Sanıyorum birkaç gün evrakları incelemeleri gerekebilir. Ondan sonra bir karar verebiliriz."
 
TFF'den liglere erteleme sinyali
 
TFF Başkanı Aydınlar, ligin başlangıç tarihinin, bu yıl ne olursa olsun, bundan sonra en erken Ağustos sonu olacak şekilde düzenleceğini söyledi. Aydınlar, 'Ligin 5 Ağustos'ta başlaması doğru değil. Hem insanlar tatilde hem sıcak havada sporcuların futbol oynaması da riskli bir iş. İtalya'da ligler Ağustos sonunda başlıyor. Bu sene hangi tarihte başlatırsak başlatalım, bundan sonra, biz görevde olduğumuz sürece ligler Ağustos sonundan önce başlamayacak' dedi.
 
Yıldırım'ın 'tape'leri dosyalarda
 
TFF'ye gönderilen klasörlerde polisin teknik ve fiziki takip sonucu elde ettiği kanıtlarla soruşturma fezlekesi yer alıyor. Gönderilen klasörde en çok dikkat çeken bilginin Aziz Yıldırım'ın TFF başkanlık seçimlerine ilişkin yaptığı yorumlar olduğu iddia ediliyor. Mahmut Özgener'in ardından TFF Başkanlığı'na M. Ali Aydınlar'ın seçilmesiyle ilgili Aziz Yıldırım'ın "Benim seçimlerden yenik çıktığımı iddia ediyorlar, aslında en çok ben kazançlı çıktım, ben kaybetmedim" dediği iddia ediliyor.
 
yenişafak