2011'in en çok öne çıkan aktrislerinden Jessica Chastain'in bir süre önce Prenses Diana biyografisinde başrol oynayacağı söyleniyordu fakat bugün yapım firmasından gelen bir habere göre, Chastain'in yerini İngiliz aktris Naomi Watts almış durumda.
Galler Prensi Charles'in eşi olan Prenses Diana'nın talihsiz bir kaza ile sonlanan yaşamının son iki yılına, özellikle de doktor Dr. Hasnat Kahn'la olan romantik ilişkisine odaklanacak olan film Çöküş (Der Untergang) ile tanınan Oliver Hirschbiegel yönetmenliğinde kotarılacak. Henüz değişikliğinde sebebi hakkında kesin bir bilgi olmasa da, yönetmenin İngiliz bir aktrisle çalışmak istemiş olabileceği ya da Chastain'in çekim takviminin proje ile uyuşmadığı yolunda haberler geliyor.
Rol hakkında yaptığı ilk açıklamada Watts, "Bu ikonik rolde oynayacak olmak büyük bir onur, Prenses Diana dünyaca sevilen biri." şeklinde konuştu. Senaryosu Stephen Jeffreys'e ait olan film, "şatoya kapatılmış bir prenses ile sıradan bir adamın aşkı" şeklinde nitelenirken, melodram öğelere de sahip olduğu söyleniyor. Diana'nın 1995 yılında hastanede bir arkadaşını ziyaret ettiği sırada tanıştığı Dr. Hasnat Kahn'la ilişkisi zamanla ciddi bir noktaya gelmiş, hatta prenses İslam dinine bile geçmeyi düşündüğünü açıklamıştı. Fakat daha sonra ilişkileri sona ermiş ve Diana Paris'te trajik bir trafik kazasında hayata veda etmişti.