Vatandaşların yeni anayasa çalışmalarına daha fazla katılımını sağlamak amacıyla hazırlanacak spot filmler için Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi yönetmen BDP'li Sırrı Süreyya Önder gönüllü oldu.
Yeni anayasa çalışmalarına daha aktif katılım için TRT ve özel televizyonlarda gösterilmek üzere kısa tanıtım spotları hazırlanmasına karar verilerek TRT görevlendirilmişti. Ancak Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi milletvekilleri, vatandaşların anayasa çalışmalarına daha fazla katılımı sağlamak için TRT tarafından hazırlanan spot filmleri beğenmedi. TRT'nin filmleri yeniden çekmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine komisyonun BDP'li üyesi Sırrı Süreyya Önder, yönetmen kimliği nedeniyle spot film hazırlama görevini üstlendi.

5 farklı film taslağı

Radikal'in haberine göre; Önder'in hazırladığı aynı formatta beş farklı film taslağı önümüzdeki hafta salı günü yapılması planlanan toplantıda görücüye çıkacak. Spot filmin içeriği ve mesaj metni ortaklaşa oluşturulacak. Film taslağında bir anayasa kitapçığı açılıyor ve içinden 'çocuk, çevre, katılım' gibi değişik konu başlıkları çıkıyor, içerik görüntüsü o konu başlığıyla devreye giriyor. İçerik metni ile birlikte çeşitli kesimlerinden değişik kareler gösterilecek. Çağrı yapan slogan ise filmin sonunda yer alacak