Google, kısa bir süre önce kamuoyuna tanıttığı sihirli gözlükleri için dokuz yeni patent başvurusu yaptı. Başvurusu yapılan patentler arasında işitme engelli kullanıcılar için konuşmayı yazıya çeviren bir yazılım da bulunuyor.

Google’ın geliştirdiği bu sistem sayesinde duyma güçlüğü çeken ve işitme engelli kullanıcılar çevrelerindeki sesleri tanıyıp anlamlandırabilecek.

Gözlüklerin ekranındaki oklar ve yanıp sönen ışıklar sesin yönünü ve yüksekliğini gösterecek. Hatta konuşma sesleri yazıya dökülecek.

“Ses göstergelerinin giyilebilir bir hesaplama sisteminde görüntülenmesi” başlıklı patent metninin içeriğinde gözlüklerden bahsedilmiyor ancak “kafaya oturtulan kask benzeri bir yapı” deniliyor.

Ancak metinde adı geçen mucitlerden biri olan Adrian Wong, “sihirli gözlük” olarak da bilinen Project Glass’ın yürütücülerinden biri. Dahası patent başvurusunda yer alan prototip resimleri de sihirli gözlüğe çok benziyor.

Patent listesine göre kask benzeri cihazda ayrıca kullanıcıların girdilerini almak için “parmakla yönetilen dokunmatik ekran” ve mikrofonlar da bulunuyor.

Bir diğer ilginç patent başvurusu ise cihazın kullanılıp kullanılmadığını otomatik olarak algılayacak “burun kemeri sensoru”. (Hürriyet)