Aydın'ın ilçesinde belediyenin katkılarıyla düzenlenen "1. Kuşadası Sihirli Çan Çocuk Şenliği" başladı.
Sahil bandı üzerindeki el helkeyi meydanında Sihirli Çan Çocukevi tarafından gerçekleştirilen şenlik 2 gün sürecek. Şenlik boyunca çocuk şarkıları konseri, ponpon dansı, twist, koro, palyaço, trafik eğitimi, boyama duvarı, çizgi film, fitar eşliğinde çocuk şarkıları dinletisi, okul öncesi eğitim hakkında bilgi, çocuk doktorundan dengeli ve sağlıklı beslenme hakkında bilgi, ücretsiz diş kontrolü ve diş sağlığı konusunda bilgi ve yüz boyama gibi etkinlikler yapılacak.
Çocuk şenliğinde ayrıca, sandalye kapmaca, çuval, dart, şarkı, tişört boyama, yoğurt yeme, mendil kapmaca ve top taşıma gibi yarışmaları düzenleniyor. Çocuklar için oyun alanında zıplama havuzu ve boyama kitapları alanı oluşturulurken, tüm şenlik ziyaretçilerine Atatürk rozeti hediye ediliyor ve çocuklara balon ile çeşitli sürpriz hediyeler veriliyor.
Kuşadası Sihirli Çan Çocukevi Kurucusu Ceynur Özmen, bu yıl ilk kez düzenledikleri şenliğin büyük ilgi görmesinden son derece mutlu olduklarını söyledi. Özmen, şenliği bundan sonra geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.