Galatasaray'ın Juan Pablo Pino transferi Fransız basınında büyük yankı buldu. L'equipe Gazetesi, 4 yıllık imza atacak olan Kolombiyalı futbolcunun yıllık 2 milyon euro alacağını, Monaco'ya da 3 milyon euro bonservis bedeli ödeneceğini duyurdu. Yorumlarda ise G.Saray'ın Pino transferini açıklarken 'El Mago' (Sihirbaz) lakabını kullanması eleştirildi ve 'Pino, Boğaz'ın kıyılarında yeni bir başlangıç yapmaya çalışacak. Kulüp resmi sitesinde Pino için El Mago ifadesini kullandı ama büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirler' denildi.

MAÇ BAŞI 30 BİN EURO
G.Saray, Kewell'ın alacağı ücreti de İMKB'ye bildirdi. Açıklamada Harry Kewell'la 1 yıllık yeni sözleşme imzalandığı belirtilirken, 'Sözleşme bedeli olarak 2010-2011 sezonu için 1 milyon 80 bin euro sabit transfer ücreti, 30 bin euro maç başı ücreti ödenecektir' ifadeleri kullanıldı. Pino ile birlikte sağlık kontrolünden geçen Kewell, moralsiz gözüktü ve basın mensuplarına muayeneler sırasında görüntü vermedi.

"BÖYLE BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİĞİMDEN DOLAYI ÇOK HEYECANLIYIM,
Galatasaray"ın yeni transferi Juan Pablo Pino, "Böyle büyük bir kulübe geldiğimden dolayı çok heyecanlıyım, çok mutluyum ve çok gururluyum. Büyük taraftarı olan büyük bir kulübü seçtim" dedi.
Galatasaray Televizyonu"nda yayınlanan "Kamp Günlüğü" programında konuşan Kolombiyalı oyuncu, Galatasaray"a gelmeden önce İtalya ve İspanya başta olmak üzere birçok kulüpten transfer teklifi aldığını vurgulayarak, "Tabi Galatasaray"dan teklif geldiği zaman hem kulübün büyüklüğü anlamında, hem taraftarın büyüklüğü anlamında beni çok etkiledi. Galatasaray"ı seçmemdeki nedenler de bunlardı. Kolombiya"da bu taraftar baskısına ve taraftarla oynamaya alıştım. Tabi Monaco"ya geldiğimde işler biraz daha değişti. Orada durumla biraz daha farklı. Büyük taraftarı olan büyük bir kulübü seçtim. Böyle bir tercih yaptığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
Sarı-kırmızılı takımın Hollanda kampına dün akşam katılan 23 yaşındaki Pino, "Çok sıcak bir karşılama yaptılar, bunun için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Takım içerisinde olumlu bir hava var ve arkadaşlık seviyesi de oldukça iyi. Bu tip şeyler futbolcu için çok önemlidir. Kişinin kendisine olan güvenini sağlar. Ben Galatasaray"a oynamak ve başarılar kazanmak için geldim. O yüzden bu yolda da bana bu tip konular çok yardımcı olacaktır" dedi.
En önemli özelliğinin topla olan sürati ve bireysel yeteneği olduğunu anlatan Kolombiyalı futbolcu, fizik olarak hazır durumda bulunduğunu, teknik heyetin istemesi durumunda hemen oynayabileceğini belirtti.
Galatasaray"a gelme amacını, "Top oynamak, sahip olduğum şeyleri burada göstermek ve daha iyi yerlere kariyerimi taşımak" olarak sıralayan Kolombiyalı futbolcu, "Seni daha çok gol atarken mi izleyeceğiz, yoksa gol attırırken mi" şeklindeki bir soruya ise "İki özelliğimi de göreceksiniz. Hem gol atma yeteneğimi, hem de asist yapma özelliğimi. Tabii ki bu maçla da ilgili. Bazı pozisyonlarda, bazı maçlarda gol atma özelliğiniz öne çıkar. Bazı maçlarda asist yapma öne çıkabilir ama ikisini de seyredeceğiz" diye yanıt verdi.
Her iki kanatta da oynayabildiğinin altını çizen Pino, "Kadromuzda çok değerli isimler var, çok büyük bir teknik direktörle çalışıyoruz. Beklentiler de yüksek olacaktır. Bu kadroyla bu oyuncularla ve teknik direktörümüzle mutlaka şampiyonluk için oynamamız gerekiyor" dedi.

"BASKIYA KENDİMİ HAZIRLADIM"

Galatasaray"da 20 numaralı formayı giyeceğini kaydeden Kolombiyalı futbolcu, Galatasaray"da oluşabilecek baskıya kendisini hazırladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Kesinlikle bu baskıya kendimi hazırladım. Taraftardan gelebilir, kulübün büyüklüğünden kaynaklanabilir. Baskı olabilir ama kimsenin şüphesi
olmasın kendimi buna çok iyi hazırladım. Zaten buna hazırlamasaydım ya Monaco"da kalmayı tercih ederdim ya da başka bir kulübe gitmeyi tercih ederim ama
Galatasaray"a geldim. Tabii ki Monaco"ya buradan teşekkür etmek istiyorum, hem kulüp olarak hem de taraftar anlamında. Ama şu an Galatasaray"dayım ve bu
baskıyla oynamak istiyorum. Hem taraftardan gelecek hem de kulübün büyüklüğünden gelecek baskıyla oynamak istiyorum ve başarılar kazanmak istiyorum, bu yönde de hazırladım kendimi."

"TAKIMDA İKİ TANE SİHİRBAZIN OLMASI GÜZEL"

Lakabı "El Mago"nun (Sihirbaz) nereden geldiği vurgulanarak, "Türkiye"de de bu lakapla hitap edilmesini ister misin? Sol tarafta da başka bir
büyücü var, iki büyücü kanatlandırıp uçurur musunuz Galatasaray"ı" şeklindeki bir soruya ise Pino şu yanıtı verdi:
"Lakabı Kolombiya Milli Takımı"nda aldım. Kolombiya"yla gittiğimiz şampiyonada yaptığım hareketlerden, takıma maç kazandırmamdan, bu tip şeylerden
dolayı bu lakabı aldım ve Kolombiya"da devamlı bu isimle çağrılmaya başlandım. Ondan sonra Monaco"ya geldim. Monaco"daki gazeteciler bu isimle çağırdılar ve tabii ki takımda bu lakaba sahip oyuncu olması güzel bir şey. Yani iki tane sihirbazın olması güzel ama önemli olan o güçleri birleştirip takımı daha iyi yerlere getirmek."

Milliyet