Ford Otosan, Allianz ve Güneş Sigorta ile işbirliğine giderek kasko işine de girdi. FKasko hasarsızlık indirimini düşürmeden küçük vurukları, çizikleri, döşeme üzerindeki sigara yanıklarını ekspere göstermeden tamir edecek. Böylece zaman kaybının önüne geçilecek. Ford Otosan, sattığı araçların yüzde 20"sini FKasko ile sigortalamayı hedefliyor

Ford Otosan, FKasko ile Ka"dan Cargo"ya kadar tüm Ford marka araçları sigortalayacak. Ford Otosan"ın Allianz ve Güneş Sigorta işbirliğiyle müşterilerine sunduğu FKasko, standartlara uymayan parça ve cam değişimlerinin önüne geçerek aracı ilk günkü gibi korurken, cam değişimi ve mini onarımlarda hasarsızlık indirimini muhafaza edip, sigortalıya belirli bir limit dahilinde ekspersiz hizmet sunuyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford Otosan"ın, FKasko ile müşteri hizmetlerindeki iddiasını sürdürdüğünü açıkladı. Otay, Ford Otosan"ın, Allianz ve Güneş Sigorta işbirliğiyle müşterilerine sunduğu FKasko"nun, Ford araç sahiplerinin Ford Otosan"ın geniş servis ağından, yedek parça ve eğitimli teknisyen hizmetinden yararlanmasını sağladığını söyledi.

FKasko"nun, araç sahiplerinin en büyük şikayeti olan standartlara uymayan parça ve cam değişimine ilişkin sorunları ortadan kaldıracağını, mini onarımlarda kolaylık sağlayacağını dile getiren Otay, şunları söyledi:

“Türkiye"de satılan 100 araçtan 15"ini Ford Otosan satıyor. Bu da bize özel sorumluluklar yüklüyor. Bu nedenle hem araçlarımızın ilk günkü gibi korunması, hem de Ford"un güvenilirlik politikasında bir ileri adım olması açısından, Allianz ve Güneş Sigorta ile işbirliği yaparak FKasko"yu geliştirdik. FKasko ile kalitesiz parça değişimine engel olarak, araçla birlikte sürücünün can güvenliğine de "kasko" yapmış olacağız.”

Otay, piyasadaki birçok kasko poliçesinde hasarlık indirimlerinin maksimum yüzde 60"a vardığını, FKasko"da ise müşterilerin yüzde 65 oranında hasarsızlık indirimine sahip olabileceğini belirtti.

Can güvenliğini sigortaladık

Nuri Otay, FKasko ile araçla birlikte sürücünün can güvenliğini de sigortalamış olduklarını söyledi.

15 bin aracı sigortalayacak

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner de FKasko"nun cam değişimi, mini onarım ve güvenlik riski doğurabilecek tahribatlar da dahil olmak üzere tüm hasar işlemlerinin Ford kalite standartlarına uygun servislerde uygun parçalar kullanılarak yapılmasını sağladığını belirtti. Özüner, şunları kaydetti:

“FKasko ile yılda bir kez yapılan cam değişimi, sigortalının hasarsızlık indirim kademesini etkilemiyor. FKasko ile araçta meydana gelen çeşitli boyutlardaki ve belirli noktalardaki mini göçükler, çizikler, sıyrıklar, kumaş üzerindeki sigara yanıkları, cam çatlakları, konsol ve direksiyon simidi yüzeyinde oluşan tahribatlar, poliçede belirtilen limitler çerçevesinde, mini onarım teknikleriyle, Ford kalite standartlarına uygun servislerde tamir edilecek. Bu işlem sigortalının hasarsızlık indirim kademesini etkilemiyor.” Aykut Özüner, bu yılki hedeflerinin yeni araç satışlarının yüzde 20"sine FKasko yaptırmak olduğunu, onun da 15 bin civarında araca denk geldiğini kaydetti.

Vatan