İngiltere'de yaşayan 19 yaşındaki genç kuaför Jenny Mitchell, nişanlısı Russell Andrews'a gidiyordu.
Gri Mini Cooper'ı ile seyahat eden genç kızın canı bir sigara istedi, sigarayı yaktığı anda arabası bir alev topuna döndü ve infilak etti.
Önümüzdeki yıl nişanlısı Russell'la evlenmeyi planlayan genç kızın arabasında bulunan bir şişe hidrojen peroksitin, arabaya sızdığı düşünülüyor.
Kuaförlerin saç rengini açmak için kullandığı hidrojen peroksitin oksidize olma kapasitesinin çok yüksek olduğu vurgulanırken, bu maddenin aynı zamanlarda roketlerin yakıt sistemlerinde de kullanıldığı biliniyor.
Jenny'nin babası Bob, "Arabasında, yolcu koltuğunun altında bir şişe hidrojen peroksit olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu ve ekledi:
"Ne olduğunu tam olarak bilemesek de, şişeden sızan hidrojen peroksidin birşeyle karıştığını ve daha da tehlikeli hale geldiğine inanıyoruz."
"Jenny bir tiryakiydi ve yaktığı sigaranın patlamaya sebep olduğuna inanıyoruz."
Bob, kızlarının trajedisinden diğer kuaförlerin ders almasını istediğini söyledi ve taşıdıkları malzemelerin çeşitli reaksiyonlarla bombaya dönüşebileceği konusunda onları uyardı.
Olayla ilgili araştırma yapan yetkililer de, Jenny'nin ölüm nedeninin şiddetli patlama olduğunu ve aracında çeşitli kimyasal kalıntılar bulunduğunu doğruladılar.

Milliyet