Diyanet İşleri Departmanı'nın sigara karşıtı kampanya ile sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olmak istediği ve şu ana kadar 100'ün üzerinde tiryakinin kampanyaya kayıt yaptırdığı öğrenildi.
Yerel medyaya konuşan departman başkanı Talib İbrahim El Merri, tiryakiler için sigaranın Ramazan'da son bulmasını istediklerini ve bir kişi oruçlu iken gün boyunca sigara içmeden durabiliyorsa hayatı boyunca da durabileceğine inandıklarını ifade etti. Sigara tiryakilerinin kampanyaya katılmak için önce 800'lü departman numarasını aramaları ve ardından sağlık testinden geçmeleri gerekiyor.

Kampanya dahilinde departman yetkilileri sigarayı bırakan şahısları sıkı takip altına alacak ve ay sonunda tiryakilerin bir ay boyunca sigara içmediğini ispat etmeleri için yeni bir teste tabi tutacak. Bu testi geçenler de çekilişe katılmaya hak kazanacak. Çekiliş birincisine 4 bin Türk lirası, ikinci ve üçüncülere de 2'şer bin Türk lirası karşılığı para ödülü verilecek. Çekilişte kazanan diğer 7 kişiye de cep telefonu ve elektronik eşya hediye edilecek.

Yetkililer, sigarayı bırakanları Ramazan'dan sonra da kontrol edeceklerini ve tekrar sigaraya başlayanlara bu kötü alışkanlıktan vazgeçmeleri için danışmanlık ve diğer hizmetleri vereceklerini açıkladı. BAE'de ilk olarak Dubai emirliği halka açık alanlarda sigara içilmesini yasakladı ve özellikle Arap halkı arasında çok popüler olan nargile evlerine yeni kısıtlamalar getirdi.

Dubai'nin ardından başkent Abu Dabi ve Şarja emirliği de alışveriş merkezi ve restoran gibi halka açık tüm alanlarda sigara içilmesini yasakladı./ cihan