Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Okulun Motor Bölümü Atölye Şefi Erkan Atalı tarafından 1 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan 45 dakikalık “Sigaranın İnsan Vücuduna Etkileri” isimli eğitim programı kapsamında, okulda okuyan tüm öğrenciler sigaranın insan bünyesine yaptığı zararlar konusunda eğitimden geçiriliyor.
Hazırladığı görsel ve yazılı materyalleri kullanarak öğrencileri sigaranın zararları konusunda bilgilendirmeye çalıştığını belirten Erkan Atalı, “Bu projedeki asıl amacımız öğrencileri sigaranın zararları konusunda eğiterek, onların sigara bağımlısı olmasını engellemektir. Yapılan araştırmalarda sigara içmenin 6. sınıfta başladığını ve 9. sınıfta ise bağımlı hale gelindiğini ortaya koyuluyor. Okulumuzda bir hafta önce başlayan eğitimler programları kapsamında şu ana kadar 520 öğrencimize sigara konusunda bilgilendirilme yaptık. Bu çalışmayı sınıf sınıf okuldaki her öğrenciye izletiyoruz. Amacım öğrencileri sigara denilen lanet bir üründen uzaklaştırmaktır. Hazırladığım sunumda öğrencilerimizi sigaraya başlamamaları veya başlayanların ise bırakmaları için sigara ile ilgili insanı etkileyecek görüntüler, fotoğraflar ve yazılar yer alıyor. Öğrencilerimiz eğitimin başında konuyu pek ciddiye almadılar, ancak eğitimin ardından sigara konusunda olumsuz fikirlere sahip oldular. Eğitim programına katılan tüm öğrencilerimiz sigaraya başlamayacakları sözünü vererek salondan ayrıldılar” dedi.
Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi"nin tüm sınıf ve bölümlerinde okuyan toplam 750 öğrencinin tamamının bu eğitimden geçirileceği bilgisini veren Erkan Atalı, eğitimlerin ardından okulda görev yapan 137 öğretmenin de bu eğitim programından faydalanacağını açıkladı. Atalı, sigaranın zararları konusunda hazırladıkları bu eğitimin Aydın'daki bütün okullarda verilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını ve yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini sözlerine ekledi.