Diyarbakır'da diş doktoru yeğeniyle evlenmesine karşı çıktığı Şevket Aksel'i öldüren Mustafa Can'ın yakalanma öyküsü, polisiye filmlere taş çıkarttı. Leyla Can Aksel (27), daha çocukken babasını kan davası yüzünden kaybetti. Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü'nü başarıyla bitiren Aksel, kısa zamanda iş hayatına atıldı.

Genç kadın, bir gün annesine liseden beri tanıdığı Şevket Aksel ile evlenmek istediğini söyledi. Baba hayatta olmadığı için annesi amcasına da danışmasını istedi. Bir bankada yönetici olarak görev yapan amca Mustafa Can (47) ise bu evliliğe şiddetle karşı çıktı. Amcaya göre ilaç mümessili Şevket, diş doktoru yeğeninin yanına yakışmıyordu. Amcanın karşı çıkmasına rağmen gençler 2 yıl önce evlendi. Ancak buzlar bir türlü erimedi.

SİGARA İÇİYORDU
2 Ekim 2011 tarihinde, aile ziyaretinden dönen genç çift, kapıda amca Mustafa Can ile karşılaştı. Amca Can, ruhsatsız silahıyla Aksel'e kurşun yağdırdı. Şevket Aksel, eşinin kucağında can verdi. Mustafa Can ise cinayetin ardından Diyarbakır'dan kaçtı. Diyarbakır polisi, katili yakalamak için titiz bir soruşturma başlattı. Mustafa Can'ın İstanbul'da olabileceği tespit edildi. Nerede olabileceğine ilişkin 20'ye yakın adres takibe alındı.

Diyarbakır Cinayet Bürosu ekiplerinin pusu kurduğu yerlerden biri de Ataşehir Alanaldı Caddesi üzerindeki bir adresti. Polis eve baskın yapmadı. Çünkü zanlı evde değilse baskından haberdar olabilir ve İstanbul'dan kaçabilirdi. Ekipler evin önünde sabırla bekledi. Takibin 3. gününde, sigara tiryakisi Can, camı açmak için pencereye yöneldi. Zanlı tam pencereyi açarken, ekipler fotoğraf makinesinin denklanşörüne bastı. 2 kare fotoğraf Diyarbakır'a eposta yoluyla gönderildi. Saçlarını ve bıyıklarını boyattığı belirlenen zanlının, penceredeki kişi olduğu tespit edildi. Eve baskın yapıldı ve Mustafa Can sigara içerken yakalandı.

LEYLA HALA ŞOKTA...
Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Leyla Can Aksel, cinayetin şokunu hala atlatamadığını söyledi. Aksel, "Amcam, eşimin ailesini yıllardan beri tanımasına rağmen evliliğimize düğün günü bile karşı çıktı.

Zaman zaman bizi tehdit etse de eşimi öldürebileceğini hiç düşünmemiştim. Bu yüzden savcılığa bile şikayette bulunmadık. Bir insan öz yeğeninin mutsuzluğunu neden ister ki? Hala olayın şoku içerisindeyim. Bir tarafta öz amcam katil oldu, tutuklandı, cezaevinde... Diğer tarafta sevdiğim adamın acısı" dedi.
takvim