75 yaşındaki Taner Kıymaz, 79 yaşındaki eşi Ayten Kıymaz ile birlikte geldiği evlerinin salonunda sigarasını yakmak için kibriti ateşlediği sırada büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi.

Yapılan ilk incelemede, yaşlı çiftin yaralanmasına neden olan patlamaya tüpgaz kaçağının yol açtığı belirlendi.

İzmir'de yaşayan Taner Kıymaz ile eşi Ayten Kıymaz , yaz tatili için yaklaşık 1 hafta önce buradaki evlerine geldi. Yaşlı çift bugün erken saatlerde uyanıp kahvaltıı yaptı. Taner Kıymaz, daha sonra sigara içmek istedi. Saat 08.30 sıralarında Kıymaz, salonda oturup gazete okurken, kibriti ateşlediği anda evde büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sesini duyanlar jandarma ve sağlık ekipleriyle itfaiyeye haber verdi. İtfaiye, harabeye dönen evdeki küçük çaplı yangını söndürüken sağlık görevlileri yaralanan yaşlı çifti ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Patlamayı duyduğu anda komşuları için yardıma koşan Kamil Bilik, "Sessiz sedasız, çok iyi insanlardı. Her yıl, Turgutreis'e bir aylık tatil için gelirlerdi. Taner Kıymaz çok sigara içiyordu. Evde gaz sızıntısı varmış. Hiç fark etmemişler. Sigarasını yakmak istediği zaman, kibriti ateşlediği anda, patlama olmuş. Ben de patlamayı duyar duymaz, hemen yardıma koştum. Böyle harabeye dönen evden, sağ çıkmaları büyük mucize" dedi.