Polisin sırt çantasıyla dolaşarak 320 paket sigarayı satmaya çalışan bir bayan daha gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda A.İ.T. firmasına ait 04 DC 315 plakalı şehirlerarası otobüsün gümrük kaçağı sigara getireceği bilgilerinin alınması üzerine otobüs yolcu indirmek için uğradığı Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde durduruldu. Araçta yapılan aramada çamurluk kısmının üst tarafına yapılan gizli bölme ile bagaj iç kısmının merdiven alt kısmına zula tabir edilen yerlerde toplam 490 karton içerisinde 4 bin900 paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Aynı gün Atatürk Bulvarı üzerinde bir bayanın sırt çantası ile gümrük kaçağı sigaraları Meşrutiyet Mahallesi’nde kurulan Çarşamba semt pazarına satmak için götürdüğü bilgileri elde edildi. Polis ekipleri yapılan çalışmalar doğrultusunda D.Ö. (19) isimli şüpheli bayanı yakaladı. Bayanın sırt çantasında 32 karton içerisinde 320 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
D.Ö. ve otobüs şoförleri C.G.(45) ile otobüs muavini A.A. (29) isimli şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(MB-İK)