Ailesinden korkan genç kız ders bitiminde okulun üçüncü katının penceresinden kendisini attı. Ağır yaralanan ve iddiaya göre okul görevlileri tarafından okulun ön bahçesine taşınan genç kız, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, geçen Cuma günü merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan Cem Sultan Lisesi’nde meydana geldi. Lise birinci sınıf öğrencisi A.A., teneffüste tuvalette sigara içtikten sonra derse girdi. Matematik öğretmeni sigara kokusu duyunca üzeri aranan genç kızın cebinden iki tane sigara çıktı. Öğretmeni tarafından müdür odasına götürülen A.A. disiplin kuruluna sevk edildi. Ailesinin kendisine kızacağını düşünen A.A. ders bitimine kadar sınıfta bekledi. Son ders zilinin çalmasının ardından karşıdaki boş sınıfa giren Ayşe Arslan, iddiaya göre bir süre sınıfta bekledikten sonra kendisini üçüncü kattaki pencereden attı. Okul çalışanları tarafından arka bahçede hareketsiz halde bulunan Arslan taşınarak ön bahçeye getirildi. Vücudunun birçok yerinde kırıklar bulunan genç kız daha sonra olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ANNEDEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Hastanedeki tedavisi devam eden A.A.'nın sağlık durumu ciddiyetini korurken, anne Banu A. okul müdürü ve matematik öğretmeni hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eşi işte olduğu için kendisi savcılığa giden 2 çocuk annesi Banu A., kızının daha önce de okulda sigara içtiği için uyarıldığını ve okul yönetiminin kendisine haber vermediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Kızım üç ders boyunca, 'ne olur aileme haber vermeyin. Beni okuldan alırlar' diye yalvarıyor. Öğretmen kızımı disiplin kararı için müdüre çıkartıyor. Son ders kızım bunalıma girmiş. Okul müdürüne disiplinden alınması için yalvarmış. Hatta yanındaki arkadaşı da kızımın disiplin cezası kaldırılmazsa canına kıyabileceğini söylemiş. Müdür de 'Öldürürsen öldür kendini kızım. Ben okulumu bir sigara uğruna lekeleyemem' diyor. Kızım odadan çıktıktan beş dakika sonra elinde yazdığı bir mektupla binanın arka tarafından atıyor kendini. Sonra müdür okuldan yok oluyor."

'FELÇ KALMA İHTİMALİ VAR'

Hemen ambulans çağrılması gerekirken, kızının o halde arka taraftan ön tarafa taşındığını belirten anne Banu A., şöyle devam etti:

"Müdür odasına getiriliyor. Daha sonra ambulans çağrılıyor. Müdür odasında iki sandalyeyi birleştirip kızımı oturtmuşlar. Hepsinden şikayetçiyim. Ayrıca elinde olayları anlattığı mektubu da yok etmişler. Şu an iki bacağı, beli ve omuriliği kırık. Ayrıca felç kalma ihtimali de var. Kızımın sigara içtiğini biliyordum. Üç ders boyunca kızım bunalıma girmiş, beni aramadılar. Ancak atladıktan sonra aradılar."

'MÜDÜRÜN SÖZLERİNE KIZDIM'

Hastanede tedavisi süren A.A. ise intihar etmeyi düşünmediğini, ancak müdürün 'öldürürsen öldür kendini' demesine kızdığını belirterek şunları anlattı:

"Bana bir arkadaşım iki tane sigara verdi. Matematik öğretmeni üzerimde arama yaptı. Hemen dilekçe yazdı, müdürün odasına gönderdi. Bana müdürün odasında 'Hiç ağlamana gerek yok' dedi. Ben müdüre 'ailemin haberi olmasın' dedim. Arkadaşımın bana bu sigaraları verdiğini söyledim. Müdür bana, 'Bir sigara yüzünden ben okulumu kirletemem. Benim yapacağım bir şey yok, şikayet eden öğretmenle konuş' dedi. Yanımdaki arkadaşım da 'Ayşe iyi değil kendisine bir şey yapabilir' diye uyardı. Son derse girdim. Dersin ardından herkes okuldan çıkarken ben biraz oyalandım. Olayları anlattığım mektubu da derste yazdım. Karşı sınıfa geçtim. Orada dört dakika oyalandım. Beni kimse bulmasın diye. Sonra üçüncü kattan aşağıya atladım. Hademeler bulmuş beni. Taşıyarak ön bahçeye götürmüşler. Sonra da aileme haber vermişler."

İddialarla ilgili okul yönetimi ise açıklama yapmadı.