Marmara Ereğlisi ilçesi Kaymakamı İrfan Demiröz, başlattığı yeni uygulamayla vatandaşları sigara ve alkolden vazgeçirmeye çalışıyor. Demiröz,kaymakamlıktan yardım alan ve çocuklarının ve eşinin rızkını olan bu parayı sigara ve alkole veren aile reislerinin sigarayı bırakmadığı takdirde aldığı yardımı kesme kararı aldı.

İlçede 650 fakir aileye nakit ve yiyecek yardımı yaptıklarını belirten Demiröz, “Biz devlet olarak fakir ailelerimizi her zaman gözetiyoruz. Ailelerimize 2 ayda bir 300 ile 600 TL arasında değişen miktarlarda para yardımı yapıyoruz” dedi.

Bazı aile reislerinin devletten aldığı yardım parasınısigara ve alkole verdiğini belirten Kaymakam Demiröz, “İncelemelerimizde gördük ki çalışmayan ve devletten yardım alan babalar bizim verdiğimiz parayı sigara ve alkole yatırıyor. Çoluğunun çocuğunun rızkını sigaraya alkole veriyor. Biz de bu babaları alkol ve sigaradan uzaklaştırmak için verdiğimiz yardımları kesme kararı aldık. Şuanda eğitim aşamasındayız. Ben evlere ani baskınlar yapıyorum. Önceki yaptığım ani baskınlarda sigara ve alkol bulduğum evde bir başka baskında da sigara ve alkol bulursam yardımları keseceğiz. Alkolü vesigarayı bırakanlara yardım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yardımları erkeklerin alkole sigaraya vermemesi için kadınlara yaptıklarını ifade eden Demiröz, “Buna rağmen erkekler eşlerinin aldığı yardım parasını sigaraya veriyor. Kadınlardan yoğun şikayet var. ‘Kaymakam bey eşlerimiz bu parayı sigaraya veriyor. Evde çocuklarım ekmek bekliyor. Bizden zorla alıyorlar’ diyor. Biz de bunun önüne geçebilmek için bu tür bir uygulama başlattık. İnşallah vatandaşlarımızı sigara ve alkol illetinden uzaklaştırırız” dedi.

Amaçlarının vatandaşları sağlıklarını ve bütçelerini etkileyen zararlı alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu aktaran Kaymakam Demiröz, “Biz sosyal bir devlet olarak en ücra köşelerdeki vatandaşlarımızı bularak ona devletimizin sıcak yüzünü gösteriyoruz" diye konuştu.