MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son dönemde Kürt sorunu konusunda verdiği mesajları sert bir biçimde eleştirdi. MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki son beyanları ile Kandil Dağı'ndaki elebaşı ile yapılan mülakat bu konudaki tartışmaları alevlendirmiştir. İddia edilen bu mutabakatın niteliği, içeriği ve tarafları bir an önce açıklanmalıdır. Bu mutabakatın içinde yer alanların anlaştıkları zeminin ne olduğunu, kendi adlarını açıklamaları Türk milletine karşı tarihi sorumluluğun bir icabıdır" dedi.

Devlet Bahçeli, "Başbakan'ın geriye çekilerek kamuoyunun psikolojik olarak hazırlanması sürecini izlediği bugünkü ortamda Sayın Cumhurbaşkanı'nın ön safta yer alarak Türk toplumuna şifreli mesajlar vermesi bu konudaki bir rol paylaşımının yapıldığını da akla getirmektedir" ifadesini kullandı.

MHP lideri sözlerine, "Adı telaffuz edilmeye başlanan bir siyasi sınırın çekilmesi için taşeronluk yapılması mı? yoksa bin yıllık kardeşlik hukukunun çiğnenmesi ve sosyal dokunun bozulmasına kayıtsız kalınması mı? Hangisi için bizden destek aranmakta? Hangi rezalete üzerine basa basa tekrarlıyorum hangi ihanete katkıda bulunmamız için servis yapmamız istenmektedir?" diye devam etti.

MHP Genel Başkanı, "Cumhurbaşkanı Gül'ün Kürt sorunu tanımıyla sözde çözüm için ümit dağıttığı ve müjde verdiği bu ortamda Türk devletinin Türk hükümetinin ve kendisinin mutabık kaldıkları zemin bunlardan hangisidir? Kiminle müzakere edilmiş, kim muhatap olarak alınmıştır. Kaçırılmaması gereken fırsat nedir, fırsattan maksat nedir? Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'dan bu sorunların cevabını acilen beklenmektedir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz cumartesi günü Prag dönüşü yaptığı açıklamada, "İster terör, ister Güneydoğu, ister Kürt meselesi deyin, bu Türkiye'nin birinci sorunudur. Halledilmesi lazımdır" demişti.

vatan