İstanbul Emniyet Müdürlüğü geçen yıl sonunda DEAŞ'ın İstanbul'da bombalı eylem yapacağına dair bir istihbarat üzerine H.B.'yi gözaltına aldı. Örgütte Osman kod adını kullandığı ileri sürülen şüphelinin cep telefonundan Sultanahmet, Eminönü, Galata Kulesi ve İstiklal Caddesi'ne ilişkin turistik mekânların fotoğrafları ele geçirildi. H.B.'nin aynı zamanda cep telefonuna 3 şifreli dosya yüklediği belirlendi. Şüphelinin verdiği şifre ile açılan bir dosyadan, "Kardeşim nasılsın, yeni şifremiz senle beni tanıştıran kardeşin gerçek adı küçük harflerle iki de" ifadesi çıktı. Bu ifadenin şifresi çözülemeyen diğer iki dosyaya yönelik olabileceğini değerlendiren mahkeme, H.B.'ye sorguda Cihad ile kendisini kimin tanıştırdığının üzerinde yoğunlaştı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin yoğun çabası üzerine söz konusu mesajı ve şifreli dosyaları Cihad'ın gönderdiğini Cihad ile kendisini tanıştıran kişinin ise Fatih olduğunu anlattı.

'FATİHFATİH' ŞİFRESİ

Bu ifade üzerine daha önce ele geçirilen mesajdan da yola çıkılarak söz konusu iki dosyanın şifresinin 'fatihfatih' olduğu belirlendi ve dosyalar açıldı. Açılan dosyalardan birisinden DEAŞ'ın gönderdiği yazılı eylem talimatı olduğu belirlendi.

Talimatta "Kardeşim öncelik malzeme taşıma işi TNT, silah vb. bu eşyalar kardeşim genelde biiznilleh çok olmaz en fazla küçük bir çanta olur. Ve ağır olmaz. Bir şehirden alırsın diğer şehre götürürsün imkân varsa. Emniyet için aracın varsa ihtiyaçların karşılanır yoksa kiralanır. Masrafların bize ait. Cihadın birçok merhamelesi zor. Rabbim'den bu işleri kabul etmeni ve sana kolaylaştırmasını diliyorum. Tarassut genellikle yabancı turistlerin toplu gezdikleri, dolaştıkları yerlere yönelik… Malzeme yollarsak yine saklaman için depo tutman gerekirse ihtiyaç Allah'ın izni ile karşılanacaktır. Yanına temiz kardeş yollarsak kısa süreliğine misafir edebilir misin? Eğer amel yapmak istiyorsan yani suikast tarzı iş, bu konuda da yardımcı oluruz. PKK, turist, rütbeli asker, polis, pilot, milletvekili gibi… Ve orada bize hemen tarassut yap. Yabancı turistlerle alakalı İngiliz, Rus, Alman ve Amerikalı turistler nerede geziyorlar, toplu şekilde gemiye, otobüse biniyorlar mı bak… Ayrıca bu işlere başlamadan yeni bir hat alman lazım… Senden istenen ensarlık, bunlardan hangisini yapabilirsen İnşallah Allah sana bu işleri kolaylaştırsın kardeşim" ifadeleri yer aldı.

H.B.'ye 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlaması kapsamında 8 yıl ceza verildi. H.B.'ye talimatı veren Cihad Kod ile tanıştıran F.K. de yakalandı. F.K. 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Kaynak: Sabah