Artvin’de bir otelde yapılan aramada, asansörün altında bulunan ve 0 ve 1 numaralı tuşlara aynı anda basılması ile inilebilen gizli bölmede fuhuş yaptırıldığı iddia edilen yabancı uyruklu 7 kadın bulundu.

Gözaltına alınan 4 otel görevlisi adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgilere göre, Hopa İlçesi'nden GSM hattı ile yapılan bir ihbarı değerlendiren Artvin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece geç saatlerde Arvtin il merkezindeki bir otele baskın düzenledi. İhbarda, asansörünün altında gizli bir oda olduğu yolundaki iddia nedeniyle otelde inceleme yapıldı.

Asansörün arızalı olduğu ve çalışmadığı görülünce asansör tamircisi çağrıldı. Ancak uzun süren çalışmalara rağmen bulunamayan gizli bölmeye, asansörün sıfır ve 1 numaralı tuşlarına aynı anda basılması ile ulaşabildi. İki tuşa birlikte basılması ile asansörle inilen bölmede ışık olmadığı gözlendi. Yaklaşık 3 metrekarelik odada 2 Kırgızistan, 2 Azerbaycan, 2 Moldova ve 1 Özbekistan uyruklu kadın bulundu. Odada, boş pet şişeler ile çamaşırların atıldığı bir de plastik kutu ele geçirildi. Odadan çıkartılan kadınların mağdur olarak ifadelerine başvuruldu. Otel işletmecileri T.Y., M.Ö., T.P. ve U.Y. gözaltına alındı. Bu kişiler ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.