Sanayi işletmelerinin ve turistik tesislerin işletilmesi çok maliyetlidir. Firmalar maliyetleri azaltmak için maliyet sınırlayıcı önlemler alabilir. Kullanılan su maliyetlerini azaltmak için, sifonik sistemler bir çözüm olabilir. Çatılarda ve açık alanlarda yağmur suyu drenaj sistemlerinin kurulumuna ek olarak, sifonik sistem eğimli borulardan yağmur suyu taşırlar ve çeşmelerden akan içme suyu standartlarını kullanma imkanı sağlayabilmektedir.

Sifonik Sistemin Çalışma Prensibi

Sifonik yağmur suyu drenaj sisteminin prensibi, yağmur suyunu eğmeden oluk veya çatıdan boşaltmak ve depolara aktarmak için sıvının enerji dengesi prensibini kullanmaktır. Bernoulli'nin akış denklemi, dikkat ve deneyim gerektiren hidrolik hesaplamanın çözümü için kullanılmıştır. ISITMAX ekibinin uzun yıllara dayanan tecrübesi ile karmaşık ağlar daha da mükemmel bir şekilde çözülür. Basınç farklılıklarının dengesini ve sifonik sistemin akış hızını sağlamak için farklı çaplardaki boruları kullanmak gereklidir. Bu farklı malzemelerin kullanımında kayıpları azaltmak önemlidir. Sistemin tüm boruların su dolu olması nedeniyle eğilmesi gerekmez. Boru kapasitesi hava boşluğu olmadığından su transferi açısından daha fazla kapasiteye sahip olabilir.

 

Sifonik sistemler ne kadar ekonomi sağlıyor?

Sistemin kurulduğu bölgenin mevsimlik koşullarına ve yağış miktarına bağlı olarak %50'ye kadar su tasarrufu sağlar. Ayrıca, sifonik yağmur suyu drenaj sistemi elektrikli ekipman kullanmaması sebebi ile çalıştırma maliyeti yoktur.

Sifonik sistemler bakım gerektiriyor mu?

Yüklü sistemin boru ve kaliteli malzeme kullanımı olması nedeniyle, olağanüstü koşullar dışında herhangi bir bakım gerektirmez. Ancak olası darbe ve zarar görmesi sebebi ile tamir görmesi gerekebilir. Ürünlerin kaliteli olması sebebi ile uygulandığı bina ile aynı kullanım ömrüne sahiptir.

 

Isıtmax ile Sifonik Sistemler

Isıtmax; uzun yıllardır işletmelere sunulan ekonomik çözümlerle sifonik sistemler hakkında akla gelen sektördeki ana şirketlerden biridir. Uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ile kurulacak sifonik sistemlerin çalışma ilkelerine uygun olarak kurulumunu gerçekleştirerek kullanıcılarına gerekli eğitim ve bilgileri sağlar. Isıtmax projelerinin sektörde ilk uygulamalar olması sebebi ile örnek olmaktadır. Genellikle az ürün ile çok verim prensibi hedeflemiş olması sebebi ile müşterilerine ekonomik uygulamalar sunmaktadır. Projeniz hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Gerekli şartnamelere ulaşmak için: https://www.isitmax.com/sifonik-sistem-sartname/

Hizmet detayları: https://www.isitmax.com/sifonik-sistem/