Sıfır derece soğuk altında, taşın üzerinde oturup battaniye ve karton kutularla ısınmaya çalışarak sabahlayanlar, diz üstü bilgisayarı bin lira ucuza alacaklarını ve bir gece de bu kadar parayı kimsenin kendilerine vermeyeceği için beklemeye değer olduğunu söyledi.


Teknosa İnönü Caddesi Şubesi'nde, bin 600 üründe uygulanan iskontoya dikkat çekmek amacıyla, 4 kalem 10'ar adet üründe yüzde 75 büyük indirim yapıldı. Kampanya kapsamında, bin 500 liraya satılan 10 adet diz üstü bilgisayarın, sabah 08.00 itibariyle 500 liradan satışa sunulacağı açıklandı. Haberi duyanlar, dün 15.00'dan itibaren mağazanın önünde beklemeye başladı. Nöbetin en zor kısmı ise gece olanıydı. Termometreyi sıfır dereceye düşüren kar soğuna rağmen, mağaza önünde sabahlamaktan vazgeçmeyen vatandaşlar, battaniye ve karton kutulara sarılıp, sıcak sahlep içerek ısınmaya çalıştı.

Kimisi kızına, kimisi doğum günü olan yeğenine bilgisayar almak istediğini söylerken, "Kimse bir gecede bin lira kazanamaz. O nedenle beklemeye değer" dedi. Bazı vatandaşların ise kendilerinden geç gelenlere sırasına 250 TL karşılığında sattığı görüldü. 10'uncu sıradan yukarı olanlar ise ürünü alma şansları çok az olmasına rağmen bir umutla beklemeye devam etti. Bazı üniversite öğrencileri de, beklerken yanlarında getirdikleri kitaplarla ders çalışmayı tercih etti. Sabah 08.00'da mağaza kapısının açılmasıyla geceden nöbet tutanlar tek tek içeri alındı. İndirim fişi dağıtılması ve tedbirlerin alınması, izdhamın önüne geçti.