Sema, bu kez down sendromlu çocuklar için huzur ve şifa dağıttı. İki minik, sema yaparak hem hayata bağlandı hem de hastalıklarından kurtuldu...

Mevlana'nın 'Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel...' sözü bu kez amansız bir hastalıkta can buldu. Konya'da yaşayan Yasemin Devecioğlu, down sendromlu çocuklara eğitim verilen bir okulun sahibi... Ancak acı kader, genç kadını buldu. Devecioğlu'nun down sendromlu bir oğlu doğdu. Okulunda hem evladını hem de diğer çocukları hayata bağlamaya çalışan genç kadın, yaşadıklarının ağır yükünü atmak için de sema yapmaya başladı.

DAHA AKTİF OLDULAR
Ancak bir gün sema yaparken down sendromu hastası olan oğlunun da sema yapmaya çalıştığını fark etti. Devecioğlu, o günden sonra oğluna ve kurumdaki başka bir down sendromlu çocuğa sema yaptırmaya başladı. Semanın, 2 çocuğun sosyal hayatında daha aktif olmasını, sağlık problemlerini de yenmesini sağladığı ortaya çıktı.

TÜM DAVRANIŞLARI DEĞİŞTİ
Semanın, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine büyük katkısı olduğunu belirten Devecioğlu, "Kendilerine güveni geldi. İki down sendromlu çocuğu, sema yaptırarak rehabilite ediyoruz. Birçok sağlık problemlerini aştık. Yani hem rehabilite hem tedavi ediyoruz" diye konuştu.

Yasemin Devecioğlu, sema ile tedavi yönteminin bilimsel bir çalışma olmadığını vurgulayarak, "Sema yöntemi sayesinde başka bir çocuğun da hemen hemen tüm davranışları değişti. Annesiyle problemleri vardı onlar yok oldu. Çocuğumuz şimdi normal çocuktan daha iyi şeyler yapıyor" dedi.

TÜM DERTLERDEN SEMA YAPARAK KURTULDU
Yasemin Devecioğlu down sendromlu oğlunu tedavi etmek için birçok yolu denediklerini ancak başarılı olamadıklarını belirtti. Oğlunun sema yapmaya başlamadan önce troid hormonuyla ilgili bir rahatsızlığı olduğunu belirten genç kadın şunları söyledi: "Sürekli ilaç kullanmak zorundaydı. Ama biz bu sağlık problemini de sema yaparak aştık. Şu anda ilaç kullanmıyor. Tüm tahlilleri temiz çıkıyor." 

takvim