Bayrampaşa Şifalı Bitkiler Merkezi Sahibi Yunus Ersin, şifalı bitkilerin sağlık normlarıyla ilgili olarak farklı çalışmalarında çok özel ürünleriyle tanınıyor. Yunus Ersin, sedef hastalığı, kısırlık, depresyon gibi rahatsızlıklarda yardımcı tedavi ürünlerinden sonra, daha önce keşfini yaptığı şifalı çamurdan Türkiye’de bir ilki başararak muhteşem bir ürüne imza attı: Soyulabilir Çamur Maskesi. Ersin, bu maskede kullandığı çamurların şifalı özelliğini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidrokilimataloji Ana Bilim Dalı’nda yaptığı girişimlerle ortaya koymuş, yapılan analizlerde çamurun şifalı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştı. Bu çamurla ilgili olarak çalışmalarını farklı bir boyuta taşıyan Ersin, iki doktor, bir mikrobiyoloji uzmanı ve bir biyolog nezaretinde günlerce süren çalışmalar sonrasında soyulabilir çamur maskesini üretmeyi başardı.

Amaçlarının ülkemizin zenginliğine sahip çıkmak, bu zenginliğimizi insanlarımız için faydalı bir alana dönüştürmek olduğunu ifade eden Yunus Ersin, “Ülkemizin değerleri, içeriğinde kimyasal maddeler bulunan bir çok ürüne aktarılıyor. Bu kimyasal ürünlerin de sağlığımız için faydaları da kuşkulu. Biz ise tamamen doğal, naturel bir ürünü halkımıza sunuyoruz.

Çamurun özellikleri, şifalı yönleri daha önce bilimsel olarak ortaya konulmuştu. Bizde yaptığımız klinik testlerle farklı bir formülasyonu ortaya koyduk. Doğadan gelen güzelliği ve sağlığı halkımıza kazandırabilmenin yöntemini aradık. Avrupa’da çamur maskeleri kullanılıyor. Ama ülkemizdeki doğal sağlık değerlerimizin farkında bile olmuyoruz. Bu değeri kullanıp insanlarımıza aktarabilmek bizim boyun borcumuzdu” dedi.

Kozmetik sektöründe bir çok yabancı firmanın ülkemiz insanının sağlık hassasiyetlerini kullanarak milyonlarca dolarlık bir pastayı değerlendirdiğini ifade eden Ersin, “Bizim niyetimiz ülkemiz adına bir devrim yapmak. İnsanın yaratılışı topraktandır. Hem insanı kendi özüyle buluşturmak, hem de ülkemize, ülkemizin katma değerine katkıda bulunabilmek. Çamur formülasyonumuzun kullanımı gerçekten çok kolay. Ürünümüzü aldıktan sonra içindeki çamuru yüzleri veya vücutlarının neresi olursa olsun sürebiliyorlar. Çamurun kuruması uzun sürdüğü için en az yarım saat bu şekilde maske olmasını bekliyorlar. Daha sonra da elleriyle kolayca soyabiliyorlar” dedi. Yunus Ersin, ürünlerinin kendileri adına patentli olduğunu belirterek, herkesin kendilerine (0 212-674 03 00) no’lu telefondan ulaşmalarını istedi.

Çamur maskelerinin alerjik yüzlere ve ciltlere de uygulanabileceğini ifade eden Yunus Ersin, “Cilt üzerinde hiçbir kötü etki yapmayan çamur maskemizin yumuşatıcı, bölgeyi rahatlatıcı ve cildi her türlü kirden, rahatsızlıktan arındırıcı bir özelliği var. Hem cildi yumuşatıyor, hem de parlatıyor. Kimyasal maskelerin özelliklerinden çok farklı olduğu için, tamamen doğal bir öz ile hazırlandığı için hem yüze hem vücuda sağlık enjekte edilmesini sağlamış oluyor” açıklamasını yaptı. Çamurla ilgili daha önce bir çok deneme yaptıklarını, çok olumlu neticelere ulaştıklarını belirten Ersin, “Özellikle cilt bakımında, gözaltı morlukları, kırışıklıkları, akne tedavisi, ergenlik dönemi sivilcilerinde şimdiye kadar kullanıp çok olumlu sonuçlara ulaştık. Zaten, bilimsel rapor da çamurun bu yönünü desteklemektir” diye konuştu.

Kadınlaralemi