Dünyanın en önemli su parkları arasında yer alan Adaland Aquapark'ta oluşturulan dört ayrı akvaryumda yerli ve yabancı tatilcilere hizmet veren şifalı balıklar büyük ilgi görüyor. 20'şer dakikalık seanslarla akvaryuma elini veya ayağını sokan tatilcilere şifalı balıklar anında müdahalede bulunuyor. Özellikle sedef hastalığını iyileştiren, ciltteki yara, sivilce, egzama gibi deri hastalıklarına iyi gelen balık doktorların tedavi sistemini özellikle turistler hayranlıkla izliyor.

04.20110807173918.jpgAdaland Aquapark'ın yönetim kurulu üyesi Fahri Alem Günaydın, Sivas balıklı kaplıcalarından özel getirdikleri halk arasında şifalı balık olarak anılan balıkların en büyüğünün on santim boyunda olduğunu belirterek "İnsanlar balıkların bulunduğu akvaryuma girer girmez balıklar hemen işe başlıyor. Başlarda hafif gıdıklanma hissi yapan balıklara kısa sürede alışıyorsunuz. Sedef hastalıkları veya diğer cilt problemleri olan yerlere hemen müdahale ediyorlar. Günde 20 dakikalık müdahale ile hastalıkları iyileştirdikleri gibi, insanların en fazla şikayet ettiği stres konusunda başarı sağlıyorlar. İnsanlar buradan rahatlamış ve stresini atmış vaziyette çıkıyorlar" dedi. 
Bu arada, şifalı balıklara en çok ilgiyi turistler gösteriyor. Su parkı içerisinde gün boyu stres attıktan sonra balıkların tedavisinden yararlanan yabancı turistler, şifalı balıkların tedavi şeklini olağanüstü olarak yorumluyor.