Geniş katılımlı yapılan üye toplantısında derneğin Ramazan ayı faaliyetleri de konuşulurken, Konfederasyonun referanduma ilişkin görüşleri de üyeler ile paylaşıldı.
SİDER Genel Üye toplantısında Dernek Genel Sekreteri Erdoğan Küçükmotor sunum yaptı. Yapılan sunumda ilk olarak TUSKON Trade tanıtıldı. SİDER"in bağlı olduğu Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından oluşturulan e-ticaret web sitesinin yayına başladığı duyuruldu. Web sitesinin TUSKON"a bağlı dernekler ve dolayısıyla bu derneklerin üyeleri arasında ticari ilişkileri güçlendirmesi hedeflenen www.tuskontrade.com adresli sitenin yılbaşına kadar tam donanımlı olarak faaliyete geçirileceği belirtildi.
SİDER tarafından geçtiğimiz Ramazan ayında da gerçekleştirilen iftar yemeği dağıtımı bu yılda devam edilecek. SİDER"in organize edeceği sıcak yemek dağıtımı Sosyal Yardımlaşma Derneği ile birlikte gerçekleştirilecek. Diğer taraftan SİDER Yönetimi tarafından gelenek haline gelen iftar yemekleri düzenlenecek. Protokolün davet edilmesiyle gerçekleşecek iftar yemekleri, SİDER üyeleri ile de yapılacak.
SİDER"in üç katlı binasında iş adamlarına sosyal alan yaratılmış. Dernek faaliyetlerinin yanında iş adamlarının gün içerisinde dinlenebilecekleri, iş görüşmelerini rahatlıkla yapabilecekleri alanların yaratıldığı yeni binada, önümüzdeki günlerde spor ve oyun salonu dahi olacak. SİDER yönetimi yeni bina ile üyeler arasındaki diyalogun daha da artmasını, bir arada olma zamanlarını arttırmayı hedefliyor. SİDER"in yeni binası üyeleri tarafından beğeni topladı.
12 Eylül"de yapılacak anayasa paketi referandumu ile ilgili SİDER Başkanı Şahin İlgi"den net yorumlar geldi. Genel üye toplantısında TUSKON"un referandum görüşlerini üyeleri ile paylaşan Şahin İlgi, referandumun anayasa değişikliği için bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Referandumun partiler arası bir seçim olmadığını belirten Şahin İlgi; “Biz SİDER olarak siyasetin hep dışında durduk, hep siyasetin dışında davrandık. Referandum geleceğimiz için karar vereceğimiz demokratik ve önemli bir süreç. Yıllardır anayasanın değiştirilmesi konuşuluyordu, işte bu fırsat karşımıza çıktı. Kimse önlerine gelen bu fırsata hayır dememeli” dedi. iha