Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Aydın'daki kadın sivil toplum örgütleri ve partilerin kadın kollarının katılımıyla yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüşten önce Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulurken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Burada basın açıklaması yapan Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Hidaye Kahyaoğulları, bugün dünyada her 3 kadından birinin fiziksel şiddet gördüğünü belirterek, istatistiklerin kadın cinayetlerinin son 7 yılda yüzde bin 400 arttığını gösterdiğini söyledi.
2009 yılının ilk yedi aydında 953, 2010 yılının 7 ayında ise 226 kadının öldürüldüğünü ifade eden Kahyaoğulları, şöyle konuştu:
''Her 10 kadından biri gebeliği süresince şiddet görüyor. Eşi ve eski eşi tarafından şiddet gören kadın oranı yüzde 39, fiziksel veya cinsel şiddeti birlikte yaşama oranı yüzde 41,9'dur. En çarpıcı istatistiki veri ise yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadın oranının yüzde 48,5 olmasıdır.
Tüm dünyada sistemli ya da sistemsiz olarak uygulanan şiddete 'dur' dememenin, insan hakları ihlali ve suça ortaklık etmek olduğunu düşünüyoruz. İşte bu nedenle de şiddet mağduru tüm kadınlar 'Şiddete Hayır' diyoruz.''
Kadın sivil toplum örgütleri ve partilerin kadın kollarının katılımıyla Adnan Menderes Bulvarı'nda yürüyüş yapıldı.
Basın açıklaması ve yürüyüş sırasında yağan sağanak yağış, etkinliğin kısa sürmesine neden oldu.