Projeye katılan 34 ünlü kadın, şiddet gören hemcinsleri için su altında fotoğraf çektirdi ve "Sakın o kötü kalpli, güçlü görünen güçsüzlere pabuç bırakma", "Sakın susma, deşifre et onları" diye mesaj verdi. Ünlülerin fotoğraflarından ve mesajlarından oluşan sergi, saat 13.00'te Olivium Outlet Center'da açılacak. Su altındaki bazı mesajlar şöyle:

Ahu Türkpençe (Oyuncu): Kadına şiddet; evrensel sorun ve insanlık utancıdır!

Aşkın Nur Yengi (Şarkıcı): Hayat suda başlar... Kadınlarımızı kendi sularımızda boğmayalım.

Bennu Yıldırımlar (Oyuncu): "O" Değişecek... Düzelecek... Duracak..." Sen" Değişebilirsin... Düzelebilirsin...

Billur Kalkavan (Oyuncu): Yıl 2011 ama inanmak zor! Sevmeyi öğrenemedik, kırmaktan, vurmaktan, vazgeçemedik. Kendinde başlar her şey. Kendini sev, etrafındakileri sev, doğayı sev, sevmek yerine neden kavga ve şiddeti seçmek?

'TEPKİSİZ KALINMAMALI'
Burcu Kara (Oyuncu): Annenim, kardeşinim, sevgilinim, gökkuşağınım. Seni doğurdum, seni doyurdum, sana sarıldım. Aşağılama, yaralama, zorlama, sindirme, vurma, zehirleme, öldürme... Seni seviyorum.

Deniz Pulaş Akkartal (Eski manken): Unutma! İçindeki gücü yok edemez hiçbir tokat, hiçbir tekme, hiçbir kuvvet, önce kendi gücünü hisset, sonra onu var et.

İnci Türkay (Oyuncu): Dünyada her 3 kadından biri, hayatının bir döneminde şiddete maruz kalıyor, her 5 kadından 1'i ise tecavüz veya tecavüz girişimi kurbanı. Sebep; ne ekonomik, ne sosyal, ne kültürel, ne coğrafi. Yalnız; erkeksi güç gösterisi. Sonuç; fiziksel ve kapanmayan ruhsal yaralar.

Melis Sökmen (Şarkıcı): Töre, tecavüz, dayak, cinayet... 21. yüzyılda bu kelimelerin en çok duyulduğu, kadınların en çok saldırıya uğradığı ülkelerden olmak dehşet verici! Kadınların korunmasını, suçluların cezalandırılmasını sağlamalıyız! Toplum tepkisiz kalmamalı.

'EN FENASI KANIKSAMAK' Şebnem
Bozoklu (Oyuncu): Şiddetin şekilleri var! Ama bence en fenası şiddeti kanıksamak! İlk şiddete göz yumarsak devamı gelir! Bizi ezmelerine kendimize saygımızın kaybolmasına izin vermeyelim, Çünkü kadınız! Gücümüz her şeye yeter.

Şebnem Özinal (Oyuncu): 2006 yılı resmi rakamlara göre Türkiye'de, 72 bin 643 kadın fiziksel, sözel, ekonomik ve cinsel şiddet gördü. 842 kadın şiddet sonucu öldü. Son 7 yılda kadına şiddet yüzde 1400 arttı. Son 7 ayda 250 kadın şiddet sonucu hayatını kaybetti. Sessiz kalmayın!

sabah