Şahin, KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi. 
 
Bakan Şahin, görüşme öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
Bir gazetecinin, “Kadınlara yakın koruma verilmesi yönünde bir çalışma var. Bu çalışmayla ilgili detay verebilir misiniz” sorusu üzerine Şahin, bunun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü çalışmalardan birisi olduğunu söyledi. Şahin, “Aileden sorumlu, kadından sorumlu, korunmaya muhtaç çocuklarımızdan sorumlu bakanlığımızın çalışma alanının önemli boyutunu güvenlik hizmeti oluşturmaktadır. Bu bağlamda da yapılan değerlendirmeler sonucu yakın koruma gerekli görülen, şiddete maruz kalmış kadınların korunması için böyle teknik çalışmanın içerisindeyiz. 
 
Arkadaşlarımız, bakanlıklarımız bu çalışmalarını yapıyorlar. Sayın Bakanımız da bu konuda zaten çok hassas, duyarlılık gösteriyor. Sorunu çözmek bu değildir ama geçici olarak da olsa çözümdür. O çözümün bir parçası olmak durumundayız” diye konuştu. 
 
Şahin, terörle mücadelede polisin, özellikle özel harekat polisinin etkinliğinin artırılmasıyla ilgili bir takvim verilip verilemeyeceğine yönelik soru üzerine de “Polisin etkisi her zaman olabilir, olmaktadır da zaten. Şu anda uygulanan bir husustur” dedi. 
 
İçişleri Bakanı Şahin, askerlik süresinin kısaltılması konusuyla ilgili soru üzerine de “Askerliğin süresi konusu, İçişleri Bakanlığının çalışma alanını doğrudan ilgilendirmemektedir. Jandarma vesilesiyle bizi ilgilendiriyor ama asıl ilgili bakanlık, Milli Savunma Bakanlığıdır. Biz de sizler gibi izliyoruz. Hükümet düzeyinde görüşülmüş, konuşulmuş bir konu değildir” diye konuştu. 
 
‘SAYIN BAŞBAKAN, TEK BAŞINA DEĞİL’ 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının oturma düzenine ilişkin, “Sayın Başbakan, tek başına değil, sağ ve sol tarafında oturmuş, son derece yetkili, kurulun üyesi, sivil ve askerden oluşan, bu ülkenin Yüksek Askeri Şura'sını oluşturan değerli zevatla birlikte oturuyor” dedi. 
 
Şahin, KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi. 
 
Bakan Şahin, görüşme öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
“YAŞ toplantısında Başbakan Erdoğan, masanın başında tek başına oturuyor. Bu görüntüyü nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine Bakan Şahin, “Tek başına değil. Sayın Başbakan, tek başına değil, sağ ve sol tarafında oturmuş, son derece yetkili, kurulun üyesi, sivil ve askerden oluşan, bu ülkenin Yüksek Askeri Şura'sını oluşturan değerli zevatla birlikte oturuyor” diye konuştu. 
 
Şahin, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında yeni bir gelişmenin olup olmadığının sorulması üzerine de “Olanlar, bilgilendirildi” dedi. 
 
Bakan Şahin, KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Çavuşoğlu ve beraberindeki heyetle görüşmesine ilişkin de iki bakanlık arasında işbirliği gerektiren konularda geniş katılımlı görüşmeler yapacaklarını bildirdi. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü vesilesiyle KKTC'ye yaptığı ziyareti anımsatan Şahin, ziyaret çerçevesinde Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin dünü, bugünü ve yarının değerlendirildiğini ifade ederek, “Bu bağlamda iki bakanlık arasında, yine işbirliği gerektiren, işbirliğine konu ancak güçlendirilmeyi ve genişletilmeyi gerektiren hususlar var. Değerli bakanımızla bu hususlarda görüşmeler yapacağız” diye konuştu. 
 
KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Çavuşoğlu da Türkiye'de 61. hükümetin yeni kurulduğunu, bu nedenle kendi muhataplarını ziyaret etmek ve ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla geldiğini söyledi. 
 
Türkiye ile işbirliğinin güçlü şekilde devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, “Bunu tüm dünyaya göstermek için bugün