Temel kanun olarak görüşülen tasarı üzerinde değişiklik önergeleri verildi. Kabul edilen önergeye göre, gerekli olması halinde korunan kişinin çocukları için 4 ay, söz konusu kişinin çalışması halinde ise 2 aylık süre ile sınırlı olmak kaydıyla asgari ücret tutarının yarısını geçmemek şartıyla Bakanlık bütçesinden kreş imkanı sağlanabilecek.

Kabul edilen diğer bir önergeyle, ''lehine koruyucu tedbir kararı verilen kişinin, kararı kabul etmemesi halinde bile hakimin gerekli gördüğü hallerde tedbir kararının devamına yönelik hükmünü koruyacağına'' ilişkin ifade tasarıdan çıkarıldı.
Tasarıya, ''Koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için şiddetin uygulandığı konusunda delil veya belge aranmaz. Önleyici tedbir kararı geciktirmeksizin verilir. Bu kararın verilmesi, kanunun amacını gerçekleştirmeyi tehlikeye sokabilecek şekilde geciktirilemez'' hükmü tasarıya eklendi.

BDP'nin, tasarıya trans kadınlar, lezbiyenler, gay ve eşcinsellerin de eklenmesine ilişkin önergesi kabul edilmedi. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, çalışma süresinin tamamlanması üzerine birleşimi saat 13.00'te toplanmak üzere kapattı.