"Hiçbir zaman "laikleri şişe geçirmek" gibi saçma ve mantıksız fikirlere sahip olmadım" diyen Öztürk hukuk nezdinde tertemiz bir sicili olduğunu söyledi.

AKİF Beki"nin yerine Başbakan Tayyip Erdoğan"ın basın danışmanlığını üstlenen Kemal Öztürk, ilk açıklamasını kendisi hakkında yaptı. Hakkında basında bazı olumsuz haberler çıkan Öztürk, "Hukuk nezdinde tertemiz bir sicile sahibim" dedi.

2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı olduktan sonra çıkan haberlerin, 5 yıl aradan sonra Başbakan Danışmanı olmasıyla birlikte arşivlerden çıkarılarak tekrar yayınlandığını söyleyen Öztürk, haberlerin en önemlisinin bir mizah kitabıyla ilgili olduğunu ifade etti. Müstear (takma) bir isimle kaleme alınan, "Bir Garip Oğlanın Hikayesi" adlı mizah kitabının hiçbir zaman yayınlanmadığını, toplatma kararı verilen kitabın imha edildiğini söyleyen Öztürk, kitaptan yapılan kasıtlı alıntılarla, "laiklik karşıtı bir imaj" üretilmeye çalışıldığını savundu. Öztürk, şunları söyledi:

"Hiçbir zaman "laikleri şişe geçirmek" gibi saçma ve mantıksız fikirlere sahip olmadım. Ne Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yaptım, ne de laiklik karşıtı bir eylemde bulundum. Hukuk sistemimiz bir suçun üzerinden 5 yıl geçtikten sonra onu sicilden silerken, bazı medya organları 16 yıl geçmesine rağmen hálá beni suçlu ilan etmekten vazgeçmedi. Ancak bugün hukuk nezdinde tertemiz bir sicile sahibim. Bugün yaptığım işimle ilgili her türlü eleştiriye açığım ve hataları düzeltmekten imtina etmem. Ancak insan geçmişini değiştiremez. Anayasanın temel ilkelerine bağlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkem ve milletime faydalı olmak için onurumla çalışıyorum."