Aydın"da son bir haftadır etkisini gösteren çöl sıcakları hayatı olumsuz etkilemeye başladı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların mecbur kalmadıkça öğlen saatlerinde dışarı çıkmamasını önerirken, bugün il genelinde 2008 yılının en sıcak gününün yaşandığı bildirildi.
Aydın Meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz, yaz mevsiminin bu yıl geçen yıllara oranla serin başladığını, ancak son bir hafta içerisinde sıcaklıkların ciddi oranda arttığını belirtti. Bugün 2008 yılının en sıcak günün yaşandığını kaydeden Yılmaz, gölgede sıcaklığın 41 dereceye yükseldiğini belirterek özellikle, mevsim gereği sıcaklıkların bir müddet daha devam edeceğini ara ara yaşanan hava hareketleri ile bazı günler düşüş yaşanacağını belirtti.
2008 yılının en sıcak günün yaşandığı Aydın"da gölgede 41 santigrat derece olan hava sıcaklığı nemle birlikte 45-46 derece hissedildi. Bir çok vatandaş evlerinden çıkmazken, sahil beldelerinde vatandaşlar deniz ve havuzlara akın etti.
Doktorlar ise özellikle kalp, şeker ve tansiyon rahatsızlığı olanların gerekmedikçe güneşli havada dışarıda dolaşmamalarını istedi. Aydın"da hava sıcaklığının yarın akşam düşeceği serin bir hafta sonu geçirileceği bildirildi.