Türkiye genelinde sıcaklıklar artarken, kuzey kesimlerde sağanak yağışlar etkisini sürdürecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden edinilen bilgilere göre, bugün Türkiye"nin kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığı ise Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacak.

BÖLGELERDE HAVA
Marmara: Az bulutlu zamanla parçalı çok bulutlu bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Ege: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve iç kesimleri (Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak ile İzmir'in kuzey ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Akdeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İç Anadolu: Az, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Konya'nın kuzey ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Batı Karadeniz: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kastamonu çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Doğu Anadolu: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. (ANKA)