Gün boyu çeşmenin altında suyla oynayan çocuklar hem eğlendiler hem de serinlediler.

Sıcaklıklar bu hafta mevsim normallerinen üzerinde olacak

Sıcaklık, hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum'un kuzey ve doğu ilçeleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, hafta sonuna kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (33)

ANKARA: Az bulutlu ve açık (38)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (35)

ADANA: Az bulutlu ve açık (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (32)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (31)

ERZURUM: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (33)

VAN: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (43)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin zamanla parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Göller yöresinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin il genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum'un kuzey ve doğu ilçeleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.