İşte içinizi ısıtacak 2010 ilkbahar-yaz trendleri.
Kışın ortasına doğru ilerleyip, yılın son günlerini yaşarken biraz içiniz açılsın ister misiniz? Gelin zamanı biraz ileriye, şöyle birkaç ay sonrasına götürelim ve 2010 ilkbahar-yazında neler giyeceğimize bir bakalım.
Trend uzmanları siluetlerde dar, sakinlemiş, rahat, dökümlü ve hacimli bir duruşu öngörürken renklerde beyaz, mavi, bej ve grinin ön planda olacağını; deri renkleri, suluboya renklerin gölgeleri, zengin baharatlı renkler ve parlak neonların ise bu tonlara eşlik edeceğini belirtiyor. Dokular ve baskılarda ise geçen yıldan kalan çiçek desenleri hakimiyetini sürdürürken etnik, suluboya, el işi, hayvan baskıları ve klasik ekoseler yaza damgasını vuruyor. Özellikle, Alexander McQueen'in yaz defilesinde vurguladığı tarzda hayvan baskıları avangart giyinmeyi sevenler için biçilmiş kaftan.
İpek ve transparan kumaşların elbiselere hayat vereceği yaz aylarında, organik ve geri dönüşümlü malzemelerin moda olacağını söylemeye gerek yok aslında, zira bu ekoloji trendi bir trend olmaktan çıktı ve bir sisteme dönüştü, hayatımızdaki yerini sağlamlaştırdı.

70'LERİN İKONLARI OLMADAN ASLA
2010 yazının ana temalarından biri 'doğal yaşam'. Salaş ama bir o kadar da şık kıyafetler bu temaya eşlik ediyor. Tunikler, tişörtler ve tulumlar bu trendin ana parçalarını oluşturuyor. 1970'lerin ikonlarından esinleniliyor ve aksesuarlarda, şehir şıklığı ile feminen parçalar göze çarpıyor. Kat kat giyim modası yine etkisini sürdürüyor.
Bir başka temada ise romantizm ve lüksün ön planda tutuluyor ki tam bu noktada, bu kış gümbür gümbür geldiğinin sinyalini veren vatkalar karşımıza çıkıyor. Erkekler, klasik ve provokatif bir tarz benimserken spor bir şıklıkla şehirde dolaşıyorlar.

BOYFRIEND GİYSİLERİ FAVORİ
Vatkada olduğu gibi 1980'lerin etkilerini hissetmeye hatta yaşamaya devam ediyoruz. Boyfriend ceketleri ve pantolonlarının hit olacağı önümüzdeki yaz, anlayacağınız gibi rahat giyim ön planda. Dökümlü formlar ve neon renkleri, sezonun dikkat çekenleri.
Daha önce de söylediğim gibi ekolojik yaşam ve sürdürülebilirlik kavramları trend olmanın ötesinde bir yaşam tarzına dönüşüyor. Hal böyle olunca doğadan ilham alan, geleneksel ve modern öğeler bir arada kullanılıyor. Organik ya da pamuklu kumaştan üretilmiş bol tunikler, asimetrik bluzlar, ahşap aksesuarlar bu akımın öncü parçalarını oluştururken günlük giyimde örgülere ve romantik retro denizci tarzıyla karşılaşıyoruz.

Yazın hit parçaları
- Boyfriend jean ve ceketler
- Tulumlar
- Şortlar
- Organik tişört ve tunikler
- Çiçekli elbiseler
- 70'lerin Hollywood tarzı elbiseler
- Vatkalı üstler
- İpek ya da şifon dökümlü elbiseler
- Hayvan baskılı ürünler
- Kalın kemerler/akşam