Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra 9 yıl atama bekleyen ve 2 ay önce Van’a ataması yapılan Sibel Umaç, Aydın’da öğretmenlik yapan eşinden uzaklara eğitimli bireyler yetiştirmek ve çok sevdiği mesleği öğretmenlik yapmaya gitmiş fakat deprem daha fazla öğrenci yetiştirmesine engel oldu. Geride 4 yaşında bir kız çocuğu acılı eş ve anne baba bırakan Sibel öğretmen 9 yıl atama beklemiş ve 2 ay öğretmenlik yapamadan depremde can vermişti.
Depremin üstünden üç gün geçtikten sonra binanın enkazından çıkarılan Sibel öğretmenin cansız bedeni dün gece geç saatlerde uçakla İzmir’e ardından Aydın’a getirildi. Bugün ikindi namazının ardından Aydın Merkez Bey Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Sibel öğretmenin eşi Barış Umaç, Babası İbrahim Kanan, Sibel Öğretmenin 9 yıl boyunca dershanelerde eğitim verdiği çok sayıda öğrencisi katıldı.
Türk bayrağına ve yazmalara sarılı Sibel öğretmenin tabutu başında taziye mesajlarını kabul eden Barış Umaç, eşinin tabutunu okşayıp uzun süre dua etti. Sibel öğretmenin 9 yıl eğitim verdiği öğrencileri ise gözyaşlarıyla öğretmenlerini son yolculuğuna uğurladılar.

34.20111026171308.jpg