Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin manevi sarsıntısı Aydın'ı da derinden etkiledi. Deremde, öğretmen olarak yetiştirip Van iline gödnerdiği 5 öğretmenini kaybeden Aydın'daki her bir öğretmenin hazin hayat hikayeleri adeta yürekleri dağladı. 9 yıldır atama bekleyen Aydınlı Sibel öğretmenin, iki ay öğretmenlik yapamadan depremde yaşamını yitirdi. Öğretmenlik yapabilmek için Aydın’da görev yapan eşinden çok uzaklara gitmeyi dahi göze alan Sibel Umaç’ın depremin olduğu sırada kızını anne ve babasıyla parka oynamaya gönderdiği ve evdeki işleri yapmak için kendisinin dışarıya çıkmadığı ortaya çıktı.
Her geçen gün Van’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren kişi sayısı artarken, depremde can veren Aydınlı öğretmen sayısı da yükseliyor. Dün dört Aydınlı öğretmenin ölüm haberiyle sarsılan Aydın, bugün bir kez daha acı haberle yıkıldı. 
‘9 YILDIR BEKLEDİĞİ HABER BU YAZ GELDİ’
2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Bölümünden mezun olan Sibel Umaç, tam 9 yıldır atama bekliyordu. Bu dokuz yıl boyunca Aydın’daki çeşitli dershanelerde ders veren Sibel Umaç’a 9 yıldır beklediği müjdeli haber bu yaz geldi. Beklediği olmuş ataması Van’ın Erciş ilçesine yapılmıştı.
9 Yıllık atama beklediği dönemde kendisi gibi öğretmen olan Barış Umaç ile dünya evine giren Sibel Umaç’ın bu evliliklerinden Deniz isminde bir de kızı dünyaya gelmişti. Atamasıyla beraber hiç düşünmeden öğretmenlik yapabilmek için Van’a gitmeyi göze alan Sibel öğretmen Erciş-Van Karayolu üzerindeki Sevgi Apartmanında bir daire kiralamış ve kızını da yanına alarak Aydın’ın Umurlu Beldesinde öğretmenlik yapan eşinden uzaklara Erçiş’e gitmişti.
DENİZ BEBEK PARK GEZMESİ SAYESİNDE KURTULDU
Bir süre sonra İbrahim-Münevver Kanan çifti kızlarının Van’da yalnız zorlanacağını düşünerek Sibel öğretmenin arkasından gitmiş orada kızlarının yanında kalmaya başlamışlardı.
Pazar günü 4 yaşındaki torunlarını parka götüren Kanan çifti parkta Deniz’i oynatırken Türkiye’yi yasa boğan 7,2 şiddetindeki deprem meydana geldi. Depremin şokunu atlatan Kanan çifti hemen eve koşarken evin olduğu bölgeye geldiklerinde adeta dünya başlarına yıkıldı. Öğle saatlerinde evden çıkarken kızlarının içinde bulunduğu bina yerle bir olmuştu. Evdeki işlerini yapmak için anne, babası ve kızıyla dışarı çıkmayıp evde kalan Sibel öğretmen ise depremin etkisiyle çöken evin enkazının altında kaldı.
CANSIZ BEDENİNE 3 GÜN SONRA ULAŞILABİLDİ
Deprem haberinin ardından eşinin anne ve babasıyla görüşen Sibel öğretmenin öğretmenlik yapabilmek için kendisinden uzak kalmayı göze aldığı eşi Barış Umaç ise hemen yola koyulup Van’a hareket etti. Depremin ilk iki günü haber alınamayan Sibel öğretmenden dün acı haber geldi. Arama kurtarma çalışmaları sonucu Sibel Öğretmenin cansız bedenine depremin üstünden 3 gün geçtikten sonra ulaşılabildi. Dün akşam saatlerinde Erciş’ten alınan Sibel öğretmenin naşı hava yoluyla İzmir'e ardından da Aydın'a getirilerek Aydın Devlet Hastanesi morguna konuldu.
Sibel öğretmenin cenazesi bugün ikindi namazına mütakip Bey Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığında toprağa verilecek.
 
20111026ay479212_02.jpg
 
20111026ay479212_01.jpg