Aydın Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı"nın yanı sıra İlçe Ziraat Odaları Başkanları ve Ziraat Odaları çalışanları katıldı. Toplantıda sigorta konuları hakkında ziraat odası çalışanlarına ve yönetim kurulu üyelerine bilgiler verildi.
Aydın Ziraat Odası Başkanı Pıza Posacı, böyle bir toplantı düzenlemelerindeki amacın, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇSK) ile Ziraat Odalarına bağlı olan çiftçilerin sigortalılık sürecinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgilenmek olarak açıkladı.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, sigortalılık sürecinde 5510 sayılı yasa ile daha önce kayıt bildirme durumunda sorumluluğu olan muhtarlardan sorumluluğun kalktığını, kayıtlarda Ziraat Odalarının bilgilerinin esas alınmaya başlandığını söyledi. Ziraat odalarının kayıt işlemleri ve tescil işlemleri konusunda daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yavuz Poyraz, “Ziraat odasına üye olan bir kişinin bir üyeliğinin başladığı bir ay içerisinde mutlaka kuruma bildirilmesi gerekiyor. Kurum onun tescilini yapabilsin. Eğer bir ay geçirilirse bildirimde bulunulduğu zaman bir asgari ücret tutarında idari ceza uygulanmak durumunda kalınıyor. Kişinin Ziraat Odasına üyeliğinin sona ermesi halinde on gün içerisinde kuruma bildirilmesi gerekiyor. Bu on gün süre geçirilirse yine aynı şekilde bir asgari ücret tutarında idari para cezası ödemek zorunda kalınır. Bundan sonra Ziraat Odaları çiftçilerin veya kişilerin kayıtlarını yapıp bir an önce kuruma bildirmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. iha