Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kuşadası'nda merkez açtı. Kuşadası Ticaret Odası hizmet binasının zemin katına açılan SGK merkezinde SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı işlemlerinin tamamı yapılacak.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla Koç ve Ahmet Ertürk, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Kaymakamı M. Esat Altungün, SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar, SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete giren SGK merkezi, büyük beğeni topladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, önemli bir ticaret hacmine sahip Kuşadası gibi bir ilçeye merkez açma zorunluluğunu uzun süredir hissettiklerini ve bu doğrultuda hazırlık yaptıklarını söyledi. SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar ise kurum açısından son 30 yılın en önemli reformunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "SSK, Bağ-Kur ve emekli Sandığı'nı birleştirerek, nüfusun tamamına eşit sigorta gerçekleştirmiş olduk" dedi.
Kuşadası turizminin gelişimiyle artan ticaret hacmi nedeniyle Kuşadası Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası yapıldığını hatırlatan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Aynı baskı, SGK hizmet binası için de yaşandı. Çünkü gelişen ticaret, artan işyeri sayısı nedeniyle SGK'da işlem yaptıran kişi ve işyeri sayısında büyük artış yaşandı. SGK'yı Kuşadası'na getirdiği bu büyük hizmetten dolayı kutluyorum" diye konuştu.
İşsizliğe karşı sivil toplum kuruluşlarının en güzel iş birliği ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Ahmet Ertürk, iş yerlerinin yanı sıra emekli insanların taleplerinin de karşılanacağını ifade etti. Anlattığı fıkralarla herkesi kırıp geçiren Atilla Koç da SGK'nın açılışına öncülük eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a teşekkür etti.
Törende son konuşmayı yapan aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise Kuşadası'nda yaşayan ve iş yapan vatandaşların ayağına hizmet getirecek merkezin, önceden Aydın'a gitmek zorunda kalanlar için zaman ve para tasarrufu sağlayacağını söyledi. SGK'nın artık övünülerek bahsedilen bir kurum haline geldiğini belirten Vali Coş, "Kuşadası bizim gözbebeği bir ilçemiz. Kuşadası'nın sorunlarına beraber çözüm arıyoruz" dedi. Son günlerde yartan terör olaylarına da değinen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Şehitlerimiz
yüreğimizi dağlıyor ama yılgınlığa düşmememiz gerekiyor. Milyonlarca insanı korkutmak istiyorlar. Onları siyasal hedeflerine ulaştırmamalıyız. Terör örgütlerinin isteğine alet olmamalıyız. Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız SGK merkezine hizmet yolunda başarılar temenni ediyorum" diyerek konuşmasını bitirdi.
Konuşmaların ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın milletvekilleri Atilla Koç ve Ahmet Ertürk, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar, SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan açılış kurdelesini birlikte kesti. iha