Sezonun ilk pamuğunu teslim eden isim Söke"ye bağlı Yuvaca köyü çiftçilerinden Mustafa Çetin oldu. TARİŞ"in üretici ortağı Mustafa Çetin 250 kilogram pamuğunu Söke TARİŞ tesislerine teslim ederken; TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi sezonun ilk pamuğunu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği adına 10 TL/Kg sembolik rakamla peşin olarak aldı.
Söke TARİŞ tesislerinde gerçekleşen sezonun ilk pamuk alım törenine Söke TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Söke TARİŞ Müdürü Mehmet Karayel katıldı.
Sezonun ilk pamuğunu TARİŞ"e teslim eden üretici TARİŞ ortağı Mustafa Çetin, yeni sezonun tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi. Mustafa Çetin; “Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Geçmiş yıllarda pamuk üreticisinin sıkıntılar yaşadığını maliyetlerin yüksel olmasına rağmen pamuk ürününün hak ettiği fiyatları yakalayamadığını belirten Söke TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbaş, Türkiye ve dünya borsalarına bakıldığında bu yıl pamuğun üreticiyi memnun edeceği beklentisinin oluştuğunu söyledi. Üreticilerin dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunan Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı Mehmet Özbaş; “Üreticilerimizin beklentiler ışığında gereksiz borçlanmalar yapmamalarını diliyoruz. Üretimde iyi bir noktaya gelindi, bu aşamadan sonra pamuğun toplanmasında ve depolanmasında dikkatli olunarak Söke pamuğunun kalitesi korunmalıdır” dedi.
Üreticilerin bu yıl TARİŞ"in yapıcı ve piyasaya yön verici rolünü hissedeceklerini ifade eden Söke TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbaş; yeni alım sezonu için TARİŞ olarak tedbirlerini aldıklarını, alımlar için hazır olduklarını belirtti.
2010 yılının ilk ürününün başta TARİŞ olmak üzere tüm Söke üretici camiasına hayırlı olmasını dileyen Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı"nın hazırladığı pamuk raporunda Birliklerin son yıllarda paylarının azaldığına dikkat çektiğini ve birliklerin fonksiyonlarının arttırılması gerektiğini belirttiğini söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı"nın birlikler ile ilgili dikkat çektiği konulara katıldıklarını ifade eden Bertan Balçık; üreticilerin yeni sezonda mallarını satarken seçici davranmalarını ancak riskli davranmamalarını istedi. Yeni sezonun fiyatlar açısından olumlu geçeceğini düşündüklerini ifade eden Bertan Balçık; “Fiyatlara aldanıp, asıl sorunlarımızı unutmayalım. Bizim asıl sorunumuz maliyetlerdir. Asıl bugün bu sorunların üzerinde durmalıyız” ifadelerini kullandı.
Pamuğun toplanmasında üreticilerin dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “Söke pamuğunun kalitesini korumak önemli. Toplamada ve depolamada üreticilerimiz hassas davranmalı. Pamuk üretiminin son aşamasında sıkıntılar yaşanmamalı” diye konuştu.