Söke TARİŞ sezonun ilk incir alımını gerçekleştirdi. Söke'ye bağlı Sazlıköy Beldesi Argavlı mevkiinde üreticilik yapan 661 No.lu üretici ortak Ali Duymuş 60 kilogram civarında inciri TARİŞ Söke 60 No.lu İncir Tarım Satış Kooperatifi'ne teslim etti.
Sezonun ilk incir alımında TARİŞ Söke 60 Nolu İncir Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ene ve Yönetim Kurulu üyeleri bulundu. Sezonun ilk incirini teslim eden üretici Ali Duymuş'a TARİŞ ürünlerinden oluşan hediye paketi verildi.
İncir Birliği"ne Kooperatif olarak 2009 yılı için 110 bin ton civarında rekolte bildiriminde bulunduklarını ifade eden TARİŞ Söke 60 Nolu İncir Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ene; “Sezona çok güzel bir giriş yaptık. Ancak son dönemde rüzgarın fazla olması ve çiğ nedeni ile incirde çatlama ve dökülmeler meydana geliyor. Sağlam incirlere bakıldığında bu yıl ürünün çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah ürünlerimize verdiğimiz emek açıklanacak olan fiyat ile de karşılık bulur” diye konuştu.
TARİŞ"e sezonun ilk ürününü teslim eden üretici Ali Duymuş; sezonun verimli bir sezon olduğunu belirterek; incir sezonunun tüm üreticilere ve TARİŞ"e hayırlı olmasını diledi.