Dekolteyi en zarif şekilde gösteren tek omuzlu tasarımlar, ister günlük hayatta ister şık bir davette rahatlıkla giyebileceğiniz çok hoş seçenekler...

Dekolte özellikle gece kıyafetlerinde kadınların sevdiği bir detay. Tabii ki erkeklerin de… Göğsüne güvenen göğüs dekoltesiyle, bacağını beğenen minileriyle, sırtı güzel olan ise sırt dekoltesiyle gece davetlerine katılıyor. Ama son davetlerde Hollywood yıldızlarını tek
omuz elbiselerle kırmızı halıda görmeye başladık ve bayıldık. Oscar ödül törenlerinde ünlü yıldızların çoğu bu asimetrik tasarımlarla göz kamaştırdı. Charlize Theron Venedik FilmFestivali"nde Versace tasarımı olan gri tek omuz kıyafetiyle bumodayı bize daha da sevdirdi. Mischa Barton,Matthew Williamson tasarımı tek omuzlu elbisesini, altın rengi yılan başlı takısıyla ve yine altın rengi saç aksesuarlarıyla çok şık bir şekilde tamamlamıştı. Rihanna da, "Gucci Tattoo Heart" koleksiyonunda giydiği, yine Gucci tasarımı olan bu tek omuz kırmızı elbisesiyle bu trende beğenimizi daha da artırdı. Geçen sene geleceğinin sinyallerini vermeye başlayan tek omuz modası, 2009 ilkbahar-yaz sezonunda sadece gece kıyafetlerinde değil gündüz giyilecek tasarımlarda da karşımıza çıkıyor. Dekolteyi en zarif şekilde gösteren tek omuzlu tasarımlar, hem elbise hem de bluz olarak birçok seçenekle bütün tasarımcıların koleksiyonlarında yer alıyor. İster günlük, ister şık bir davette rahatlıkla giyebileceğiniz bu hoş seçenekler Yunan tanrıçalarını andırıyor.

BİKİNİDE DE TEKOMUZ
Tek omuz ve simetri kesimler bu sezon bikini,mayokini ve mayoda da çok moda. Birçok markanın koleksiyonunda ağırlıklı olarakmevcut.

ABARTIDAN KAÇININ
Tek omuzlu tasarımları giyerken dikkat etmeniz gereken, çok abartılı kolye kullanmaktan kaçınmak olmalı. Aksesuar kullanmak istiyorsanız, zarif bir küpeyle kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz.

EN REVAÇTA MODA
İlkbahar-yaz sezonunda Hollywood ünlüleri başta olmak üzere, kırmızı halıda en çok tercih edilen tasarımlar asimetri kesimtek omuzlu tasarımlar oldu. Bu sezon daha revaçta... Asimetrik bir moda olan tek omuz, özellikle detay desenli kıyafetlerde daha da iddialı bir görüntü oluşturuyor. Omuzlarına ve sırtına güvenenler için seçenek bol.

H2